Kapás Boglárka, Szász Kitti, Cseh László és Nagy László egy csapatban

Kapas_Cseh„Sportos” bejelentés szerint átalakult a Telekom Team, azaz az egyéni támogatottak szűk körének megfiatalított négyese. Ebben a különleges „csapatban” a folyamatosságot képviselő Cseh László a rangidős, nem csak életkora szerint, hanem azért is, mert a Kőbánya SC úszója 2003 óta, tehát éppen tíz esztendeje a „Team” tagja!

A három olimpián is érmet szerző sportoló mellett az alig húszéveseket képviseli Kapás Boglárka, szintén a hazai úszósport reprezentánsaként, valamint Szász Kitti, a focilabdával zsonglőrként bánó háromszoros – nem hivatalos – Freestyle, illetve Street Style világbajnok. A negyedik „csapattag” Nagy László, az MKB-MVM Veszprém világhírnévnek örvendő, és minden fiatal számára példaképet jelentő csapatkapitánya, aki az elmúlt nyáron megszervezett táborozásán valósággal vonzotta a kézilabda ifjú rajongóit. Az összetartozás jegyében valamennyien résztvevői és hírvivői lesznek a soron következő Telekom rendezvényeknek, és más módon is megjelennek majd a cég kommunikációjában. A Team összeállítása is rávilágít a Telekomnak arra az elhatározására, hogy a magyar fiatalok elkötelezett támogatójaként cselekszik, kész az ifjú tehetségek mögé állni, de a fiatal generáció számára példaképet jelentő, a nemzetközi porondon már befutott sportolóknak is segítséget nyújt.

Cseh László, az idei barcelonai VB 100 méteres pillangó versenyének ezüstérmese, aki már Rió felé tekint:

“Nem mondhatom, hogy egy egyszerű és szokványos esztendő végéhez közelítek, de ha arra gondolok, hogy a barcelonai világbajnokságon két csalódást keltő rajtom után talpra tudtam állni, sőt, a második helyen végeztem a 100 pillangón, az összkép máris sokkal szebben fest, az eredmény pedig azt bizonyítja, hogy jó munkát végeztem. Kellett ez a siker, elűzte a bizonytalanságomat és visszaadta a hitemet. Az év végi rövid pályás Európa-bajnokságon is szeretnék bizonyítani, és az esztendő mérlegén tovább javítani. A felkészülés szempontjából a 2014-es évad egészen különleges lesz, mert a nagymedencés Európa bajnokság után viszonylag rövid időn belül kismedencés világbajnokságot is rendeznek, és ezt mindenképpen figyelembe kell venni, amikor a lehető legoptimálisabb felkészülési terv elkészítéséhez közösen hozzáfogunk. A következő lépcsőfok a 2015-ös kazanyi világbajnokság és az után 2016-ban szeretnék megharcolni a negyedik olimpiai szereplésemért, és a lehető legjobb helyezésekért is” – hangsúlyozta Cseh László, aki 2003 óta minden évben olimpiai, világ- vagy Európa-bajnoki éremmel – de többnyire inkább érmekkel – örvendeztette meg a szurkolóit, és velük együtt a Telekomot is.

Kapás Boglárka, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, a debreceni felnőtt úszó EB aranyérmese, aki most a mielőbbi visszatérését várja:

„A 2013-as esztendő sokáig a fejlődés esztendejét jelentette a számomra, beleértve a barcelonai világbajnokságot is, ahol mind a három gyorsúszó számomban döntőbe jutottam és országos csúcsokat is javítottam. Ha választanom kell a három közül, akkor a 800 gyorsot nevezném meg a VB szereplésem csúcspontjának, ahol negyedik tudtam lenni. A korábbinál is keményebb edzések kellettek ehhez, és az idén még a táplálkozásomra, a kalóriák bevitelére is jobban figyeltem. Az ősszel előjött betegségem sajnos megállította ezt az ígéretes folyamatot, most már sajnos hónapokban kell számolnom azt az időszakot, amely alatt vagy minden mozgástól és erőfeszítéstől eltiltottak, vagy úszás helyett csak amolyan úszkálást engedélyeztek az orvosok a számomra. A látásom már újra tökéletes, de a szárazföldi erősítő edzéseket továbbra is ki kell hagynom, miközben a vízben napi egy gyakorlással kell beérnem. Számomra, aki mindig is a teljes gáz híve és megvalósítója volt, ez most egy nehezen viselhető, sőt, olykor már-már kiborító időszak, de a pozitív gondolkodásomnak és a jóakaróimnak köszönhetően a problémát kezelni tudom. A szabaddá vált óráim arra mindenképpen jók, hogy az egyetemi vizsgáimra sikerrel tudjak felkészülni és ezt egyfajta kompenzációnak is nevezhetem. Most úgy tűnik, hogy januárban változhat a helyzet, és ha végre ismét rákapcsolhatok, akkor a szokásosnál rövidebb idő is elegendő lehet a sikeres felkészülésemhez. Azaz: simán ott lehetek a berlini Európa-bajnokság résztvevői között.” – nyilatkozta az optimista Kapás Boglárka, aki a rá váró nehéz úton mostantól a Telekomra is számíthat.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.