Karakas, ez aztán derekas!

csel_Karakas, 440, Asztana

Szenzációsan dzsúdózott Karakas Hedvig pénteken az asztanai Grand Prix versenyen, négy győzelmet aratva nyerte meg az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó viadalt.

A londoni olimpián ötödik, vb- és kétszeres Eb-bronzérmes Karakas Hedvig az év elején megnyerte a szófiai világkupát, ezután harmadik lett a samsuni, a havannai és a budapesti Grand Prix-n is, Ulánbátorban az ötödik helyen végzett, majd a zágrábi GP-n ezüstérem került a nyakába. S a Honvéd-Kipex 24 éves cselgáncsozója pénteken az Asztanában zajló GP-n is folytatta az éremhalmozást. Az olimpiai kvalifikációs sorozat kazahsztáni viadalán, amelyet a világranglista 15. helyéről kezdett, sorrendben a hazai pályán versenyző Szevara Nisanbajevát ipponnal, az izraeli Kamila Minakavát vazarival, a szerb Jovana Rogicot intésekkel győzte le.

A döntőben a világranglistán hatodik Sabrina Filzmoserrel találkozott. A már 34 éves osztrák versenyző a súlycsoport egyik nagy alakja, kétszeres vb-harmadik, az Európa-bajnokságokról pedig kilenc érmet őriz: két aranyat és ezüstöt, valamint öt bronzot. Karakas korábban háromszor találkozott vele, kétszer kikapott, a legutóbbi összecsapásukat, a samsuni GP bronzmeccsét azonban már ő nyerte meg. S ezúttal is ő kerekedett felül, leszorítására vazarit kapott, majd taktikusan kihúzta a hátralevő ötven másodpercet.

Karakas Hedvig a győzelméért 300 pontot kapott az olimpiai kvalifikációs sorozatban, s bár már eddig is riói kvótát érő helyen állt, egyáltalán nem baj, hogy megerősítette a pozícióját.

Az asztanai GP pénteki nyitó napján még három versenyzőnk volt érdekelt, de a férfiak 66 kilogrammos mezőnyében Zámbori Bence és Hagyó Gábor, a női 52 kilogrammban pedig Maros Barbara nem tudott mérkőzést nyerni.

A versenyen egyébként még Ungvári Miklós (73 kg), Krizsán Szabolcs (81 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Cirjenics Miklós (100 kg), Fogasy Gergő (100 kg), Bor Barna (+100 kg), a nőknél pedig Gercsák Szabina (63 kg) is szőnyegre lép.

(mno.hu, fotó: EP/AFP)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.