Karakas Hedvig bronzérmes

Karakas HedvigKarakas Hedvig bronzérmet nyert szombaton a Papp László Arénában zajló, olimpiai kvalifikációs Budapest Grand Prix-n.

A Honvéd 57 kilós versenyzője a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a román Corina Caprioriuval találkozott, akitől kikapott Londonban az olimpiai elődöntőben. A “visszavágó” végig a magyar dzsúdós kezében volt, ellenfelét megintették a meccs derekán, majd 25 másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt Karakas jukót érően vitte földre Caprioriut. A hátralévő időben földharccal tartotta előnyét, végül a közönség örömujjongása közepette ünnepelhetett.

“Amikor a szlovén lány ellen négy intéssel leléptettek, nem is csalódott, hanem értetlen voltam” – kezdte összegzését Karakas az MTI-nek. “Ha valaki jobb nálam és meg tud dobni, azt elismerem, de azzal, hogy ő kizárja az én dzsúdómat és kapkodással, semmittevéssel próbál úgy tenni, mintha kezdeményezne, azt nem tudom elfogadni. Edzőmmel, Toncs Péterrel ki fogunk találni valami jó taktikát ellene“.

Ami a bronzmeccset illeti, Karakas közölte, ez a siker nem elégtétel a számára, mivel jó lett volna négyben lennie az olimpián. “Ezzel együtt nagyon örülök, hogy nemrég Havannában is bronzérmes lettem és felfelé ível a pályám”.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.