Kétfrontos csata vár a Veszprémre

kezi0825_Carlos Ortega2, 440Lékaira már csak néhány hétig, Dzsamalira viszont november végéig kell várnia Carlos Ortegának – 82 napon át kétfrontos csatát vív az MKB-MVM Veszprém.

Szeptember 27-én a Moszkva melletti Csehovban a Csehovszkije Medvegyi elleni találkozójával megkezdi szereplését a 2014/2015-ös kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprém, amely idén májusban már eljutott a torna négyes döntőjéig, ott viszont első nekifutásra lemaradt a dobogós helyekről. Előre látható, hogy egészen december 17-ig szokatlanul nehéz – ezúttal magyar ellenfelektől „mentes” – akadálypálya vár a spanyol Carlos Ortega együttesére, és még azt is ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt évek egyik legkeményebb két és fél hónapjára kell felkészülniük a veszprémieknek.

A most következő szombattól ugyanis kevés szünettel 82 napon át kétfontos maratoni csatát vív a magyar férfi kézilabdázás kirakatcsapata: hol a Bajnokok Ligájában, hol pedig a SEHA Ligában, a dél-kelet európai regionális torna mezőnyében kell bizonyítania. Mint ismeretes, az „Építők” csak a jövő évi rájátszásban száll be a magyar bajnokság küzdelmeibe.

„Erősen motiválhatja a játékosaimat, de nekem és az edzőtársaimnak is biztatásul szolgálhat, hogy a SEHA Ligában mind a hat eddigi mérkőzésünket megnyertük, és hogy miképpen, azaz milyen magabiztossággal, azt a jelenlegi, 197-139 arányú gólkülönbségünk is érzékeltetheti” – nyilatkozta Carlos Ortega a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Sokkal nehezebb a dolgunk, mint akkor, amikor a magyar bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában szerepeltünk, de a nehézségi fok emelkedése mellett arról is említést kell tenni, hogy a szokásosnál több időt töltünk az utazásokkal, amely kis mértékben az edzések számának csökkenésével jár együtt. Ám  ehhez is kezdünk hozzászokni.”

A Szlovéniából hazatért Lékai, az örök rivális Szegedtől Veszprémbe átigazolt Mikler, a szlovén Marguc, a német Zeitz, valamint a svéd Nilsson szerződtetésével minden poszton igazi versenyhelyzet alakult ki a veszprémi játékosok között, ezzel együtt a játékosállomány olyan erőssé, illetve létszámúvá formálódott, amiről – a szűkebb lehetőségek miatt – nem is olyan régen Mocsai Lajos csak álmodozhatott Veszprémben.

„A csapatom most már komplett, és felkészült a legélesebb csatákra is. A helyzetünk viszont csak Lékai Máté és Imán Dzsamali visszatérése után mondható majd ideálisnak. Előbbi a térdsérülése után jövő héten állhat edzésbe, és reményeim szerint három héten belül újra a csapat tagja lehet. Lényegesen többet kell várnunk az iráni átlövőnkre, aki a térdműtétjét követően három hónapot már kihagyott, és valószínűleg csak november végén állhat újra csatasorba. A négyfelől érkezett új játékosaink beilleszkedése sikeresen és zökkenőmentesen zajlott le.. Valamennyien tapasztalt kézilabdázóként jöttek Veszprémbe, és egyre inkább hasznára vannak a csapatnak. Jelenleg a támadásépítésünk felgyorsításán, a támadás befejezések hatékonyságának növelésén fáradozunk, a védőmunka szilárdságának és biztonságának megőrzése pedig az állandó feladatok közé tartozik.”

Az MKB- MVM Veszprém december 17-ig hét Bajnokok Ligája és hat SEHA Liga mérkőzést játszik, a sorozat egyik kiemelkedő küzdelmének ígérkezik a magyar bajnoknak a BL meccseken már sok csalódást okozó német Rhein-Neckar Löwen  október 4-i vendégszereplése a Veszprém Arénában.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.