Kevés volt az ellenzék töltete, dr. Regényi Tamás maradt az evezősök elnöke

evez1304_Regényi TamásKét nappal az asztaliteniszezők csaknem tizenkét órás közgyűlése után szombaton az evezősök is porondra léptek. A 120. születésnapját ünneplő sportág küldöttei közgyűlésükön, a Sportok Házában elég aprólékosan kezdtek: egy órán keresztül csak a napirenden folyt az alkudozás, meg a szavazások. Később felgyorsult a tempó és alig két óra elteltével már el is dőlt, hogy az eddigi elnök, dr. Regényi Tamás 37 szavazattal, újabb négy esztendőre megbízást kapott. Kihívója, Jakócs György 23 szavazatot kapott, míg egy voks érvénytelennek bizonyult.

Az előzményekről. Dr. Regényi Tamás – aki 2012. februárjában, _Mitnyan György 46-2 arányban történt, idő előtti visszahívását követően kapott egy évre lehetőséget a MESZ elnöki teendőinek ellátására – bevezetőjében vázolta az elmúlt évben megörökölt 95 milliós adósság által kissé „megnyomorított” szövetség, illetve maga a sportág ugyancsak nehéz életét. A tények felemlítését követően hangja optimistábbra váltott, aminek egyértelmű oka: az evezés bekerült a kiemelt sportágak közé, így a kormány ígérete szerint ennek megfelelő anyagi támogatásban részesülnek. „Az adósság létrejöttének egyértelmű kiderítését szolgáló feljelentés megtörtént” – hangsúlyozta a regnáló elnök, majd felkérte Dávid Imre örökös, tiszteletbeli elnököt, a közgyűlés levezetésére.

A Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottságának elnöke, Dávid Imre olykor kicsinyeskedőnek tűnő alkudozásokat követően sikerrel zárta le a napirend sorrendje körüli pro és kontra ajánlatokat. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a kerek születésnapi évfordulóhoz érkezett, egykori kiválóságokat mintegy bemelegítésként, előzőleg köszöntsék.

Így kapott elismerést és ajándékot Szalatnai-Ráchel Judit, Dávidné Fekete Mária, Czakó Csaba, German Ottó, Pályi András és Romvári László, míg a baleset miatt távol maradni kényszerült dr. Demeter Ferencnek később adják át az elismerést és ajándékot.

evez1304_jutalmazottak

Az elnök megválasztását követően az az első fordulóban elkeltek az elnökségi tagsági helyek. Befutók voltak: Cseh Ottó, dr. Simon Gábor, dr. Kokas _Péter, Szántó Éva, Petrity Rudolf, Nagy Csaba, Matheisz József, Bártfai Márton. A bejutáshoz elégséges szavazatot kapott, korábbi elnökjelölt, Jakócs György lemondott elnökségi tagságáról.

A közgyűlést ezután felfüggesztették, amely május 14-én folytatja munkáját a 2013-as pénzügyi terv és a FB jelentésének elfogadásával.

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.