Kézilabdában először augusztus 31-én: a Szuperkupa a tét!

kezi0825_Vetési, Vadkerti, Pastor, 440Balról: Vetési Iván, Vadkerti Attila, Carlos Pastor

A Magyar Kézilabda Szövetség hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Szuperkupát, amelyért egy napon, egy helyszínen – augusztus 31-én, Veszprémben – kerül sor a női és férfi NB I első két-két helyezettjének díjmérkőzéseire. A következő években a Győr, a Szeged és a Ferencváros, valamint egy semleges helyen az MKSZ is házigazda lesz.

Vetési Iván MKSZ elnök szerint méltó felvezetés lesz a rendezvény a bajnoki nyitány előtt. Kelecsényi Ernő, a Győri ETO elnöke a későinek tűnő kezdeményezés ellenére támogatja azt. „Mindenki láthatta a hétvégén, hogy nem ott tartunk ahol szeretnénk – ezért is támogatjuk a Szuperkupát, mert további játéklehetőségeket biztosít.”

„Nagyon jó kezdeményezés, örülök, hogy végül mindenki be tudta illeszteni a felkészülési időszakába” – mondta Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője hangsúlyozta: „Célunk a Veszprém megközelítése és legalább egy kupa elhódítása tőlük. Ez is egy lehetőség erre. Munkával és alázattal szeretnénk meglepni a Veszprémet”.

kezi0825_Carlos Ortega4, 440

A Veszprémet képviselő vezetőedző, Carlos Ortega remek meccsekre számít, ám számukra még egy sokkal közelebbi feladat adott: szerdán ugyanis a Vojvodina ellen lépnek pályára a  SEHA-Ligában.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az idei Szuperkupát a Kinizsi Bank szponzorálja. Jegyek 5.000 forintos árban kaphatók.

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.