Khedirát zsarolják a Real Madridban: ha marad, nem játszatják!

foci_Khedira,  440, Marca, mno, EP, AFP

Sami Khedira madridi szerződése 2015-ben lejár, a hosszabbításról folyó tárgyalások megrekedtek. Kétmillió euró a differencia a Madrid által kínált és a játékos által követelt éves bér között.

Sami Khedira, az 51-szeres német válogatott középpályás 2010 nyara óta a Real Madrid igazolt labdarúgója, de jövőre lejár a szerződése. Ezért már régóta folynak a tárgyalások az esetleges hosszabbításról a játékos ügynöke, Jörg Neubauer és a klubvezetés között, de minden eredmény nélkül. Neubauer évi kétmillió euróval magasabb fizetést követelt védencének annál, mint amennyit a Madrid hajlandó lett volna fizetni. Ezt a különbséget nem sikerült áthidalni.

Aztán Khedira váratlanul gyorsan felépült keresztszalag-szakadásából, játszott a brazíliai világbajnokságon, méghozzá nem is akárhogyan – a házigazda elleni, 7-1-re megnyert elődöntőn egyenesen a mezőny legjobbjának bizonyult –, nagy része volt az aranyérem megszerzésében, s az ember azt hinné, minden a helyére zökkent.

Csakhogy Florentino Pérez klubelnök és Carlo Ancelotti vezetőedző másképp gondolkozik. Mivel Khedira szerződése jövőre lejár, most utoljára tudnának még pénzt kapni a világbajnokért, de ő inkább maradna. Így hát patthelyzet alakult ki, s metakommunikáció útján a következő üzenetet juttatta el Pérez és Ancelotti Khedirának: „ha maradsz, nem fogsz játszani!”

És nem is játszik. A helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy idestova egy hónapja, amióta a vb-ről hazatért a német válogatott, nem beszélnek egymással a felek. Márpedig augusztus 31-ig dűlőre kell jutni, mert lezárul a nyári átigazolási időszak. A problémát bonyolítja, hogy Khedira és topmodell barátnője, Lena Gercke imádja Madridot, a spanyol életstílust, nem szívesen hagynák ott a várost.

Márpedig nem valószínű, hogy Khedira egy teljes idényt kibírna a kispadon.

(marca.com/mno.hu, fotó: EP, AFP)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.