Ki nyeri a birkózó Csb-t? A Dorog? A Ferencváros? A Csepel?

Sike András_MOBMa 17.00 órától a régi, szép idők csapatbajnoki hangulatának ismétlődése várható a Gerevich Aladár nevét viselő Nemzeti Sportcsarnokban. Az oly sok, kiemelkedő sportprogramot megért létesítmény ad ugyanis otthont a legrangosabb hazai birkózó esemény, a csapatbajnokság döntője visszavágó összecsapásainak. Az első forduló történései nem hoztak visszafordíthatatlan dolgokat, így elméletileg mindhárom klub esélyes lehet, akár a végső sikerre, az aranyérem megszerzésére is.

– Ha minden bizonytalan, mégis, mire lehet számítani – kérdezte a jochapress.hu Sike András olimpiai bajnokot, a Ferencváros vezetőedzőjét?

„Ez a kiszámíthatatlanság már az első, Dorogon megrendezett fordulóban is hozott számos meglepetést. Számunkra elég kellemetlenül alakultak a dolgok, hiszen a Dorog elleni összecsapásunkon korábbi junior világbajnokunk, Németh Iván vereséget szenvedett egy olyan birkózótól, akit korábban mindig legyőzött. Ez alkalommal azonban hat kiló súlyveszteséggel, nem egészségesen lépett szőnyegre és kikapott. Így 13-12-re el is úszott a dorogiak elleni találkozó.”

– Ilyen vagy hasonló, sajnálatos események ma is hátráltathatják a részvevőket…

„Sajnos, megint lesznek gondjaink, mivel a 60 kilósok súlycsoportjában ez évben magyar bajnoki címet szerzett Krasznai Mátéra térdsérülése miatt nem számíthatunk. Ötvenöt kilóban elsősorban a sportszerűség miatt állítjuk szőnyegre a már 38 éves Ónodi Lászlót, akitől reálisan nem várhatunk győzelmet. Így a „maradék” öt párosításból kellene négyet megnyernünk, ami ugyancsak nem könnyű dolog.”

– Az első forduló pozitív meglepetését mindenképpen a dorogiak szolgáltatták a megszerzett három pontjukkal, amellyel szemben az FTC-nek csak kettő, a Csepelnek pedig egy pontja van a folytatásra. Minek köszönhető az egykori bányászváros részsikere?

„Dorogon évek óta kitűnő utánpótlás nevelés folyik, amelynek eredményessége elsősorban Lévai Zoltán és Kövecs Károly edzői munkáját dicséri. A helyi vállalkozók összefogásának eredményeként két, kitűnő azeri birkózóval is tudtak erősíteni, ráadásul tavaly a BVSC-ből visszatért anyaegyesületébe a Doroghoz közeli Tátról származó Jaeger Krisztián is, aki szintén sokat tehet jelenlegi klubjáért.”

– Akik igen kedvező pozícióból várhatják a mindent eldöntő visszavágókat…

„Ez vitathatatlan tény, bár azért megkockáztatom: még semmi nincs lefutva. Akár a pillanatnyilag csak harmadik csepeliek is nyerhetnek, mivel a múltkori hárommal szemben most négy meccs dől majd el szabadfogásban, ahol ők ugyancsak erősek. És azért még a Ferencvárost sem lehet leírni a bajnokesélyesek közül.”

– Akkor azt árulja el: kik vehetik majd át az aranyérmeket?

„Erre senki nem tudna biztos tippet mondani. Szerintem mindhárom riválisnak 33 százalék erre az esélye.”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.