Kiemelt kockázat, rendőrinvázió: Diósgyőr – Újpest

A miskolci Andrássy úti stadionban augusztus 31-én, szombaton 21 órakor rendezik a DVTK-Újpest mérkőzést, a rendőrség a meccs helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja majd.

A meccset a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette – írta közleményében a rendőrség. A rendőrök Borsod megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése miatt, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajtanak majd végre.

A meccsre a fővárosi klub által indított autóbuszok mellett várhatóan jelentős számban autóval is érkeznek majd vendégszurkolók. A borsodi megyeszékhelyre érkező Újpest-szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc Déli lehajtója melletti Auchan áruház parkolójában gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz.

Az új beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják, az ezzel próbálkozók bűncselekményt követnek el – tette hozzá a közlemény. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

“A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat” – írták.

Forrás: hvg

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.