Kijutott a kontinensviadalra a női röplabda-válogatott

00_sweA magyar női röplabda-válogatott 1987 után jutott ki ismét Európa-bajnokságra, mivel megnyerte a csoportját azáltal, hogy vasárnap az izraeli selejtezőtorna utolsó meccsén a francia csapat három játszmában legyőzte a házigazdák együttesét.

Ezzel az eredménnyel Magyarország, Franciaország és Izrael egyaránt négy sikerrel és két kudarccal zárta a két tornából álló kvalifikációs sorozatot, de Jan De Brandt szövetségi kapitány magyar alakulata 14-8-as játszmaaránya elég volt az első helyhez és ezáltal a 2015-ös Eb-részvételhez. A pótselejtezőt érő második pozícióban a franciák zártak 12-7-tel, míg Izrael 13-9-cel harmadik lett, pedig az utolsó forduló előtt utóbbi még vezetett. A svédek hat vereséggel pont nélkül fejezték be szereplésüket.

Jan de Brandt: “Nagyon nagy szükségünk volt a győzelemre, meg kellett nyernünk ezt a meccset 3:0-ra. De a szükség és az akarás között óriási nagy a különbség. Az első két játszmában domináltunk a meccsen, s vezettünk a harmadikban is, de ekkor nagyon sokat hibáztunk is. Szerencsére az ellenfél is megtette ugyanezt, így végül sikerült kiharcolnunk a győzelmet.”

Tina Celinder-Nygren: “Gratulálok a magyar csapatnak, de a sajátomnak is. Fiatal csapatom jelenleg ennyire képes, de leszünk mi ennél sokkal jobbak is.”

Tálas Zsuzsanna: “Ahogy Jan is mondta: vannak meccsek, amit meg akar nyerni és van, amit meg kell nyerni a csapatnak és ez a mai az utóbbiba tartozott. Mindenki utolsó csepp „vérét”, energiáját mozgósította, de nincs mit magyarázni, továbbjutók vagyunk, már csak az a kérdés hogy hányadik helyen…”

Magyarország–Svédország 3:0 (15, 18, 20)
Netanya, 50 néző. Vezette: Altiparmak (török), Zulfugarov (azeri).
Magyarország: Tálas 2, Vacsi 9, Dobi 8, Liliom 5, Sándor 17, Pallag 10. Cs: Lévai (liberó), Szombathelyi. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.
Svédország: Harlin 2, Rejzovic 3, Wasserfaller, Jacobsson 9, I. Haak 9, A. Lazic 3.  Cs: Edberg Vieira (liberó), R. Lazic 1, Sjöberg 1, Rix, Lundvall. Szövetségi kapitány: Tina Celinder-Nygren.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.