Kilövési engedélyt adtak Pintérre

Pinter AttilaGellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke elárulta: a szakma támogatja Pintér Attila szövetségi kapitány azonnali leváltását. Döntő ­lehet Kovács Ferenc véleménye – írja a BorsOnline.

Igen nagy a valószínűsége, hogy Pintér Attila már az októberi, románok elleni Eb-selejtezőt sem éri meg a válogatott élén. Az északírek elleni tétmeccsen nyújtott pocsék játék és vereség után ugyanis teljesen elfogyott a levegő a megosztó személyiségű szakember körül. Csányi Sándor MLSZ-elnök nem ragaszkodik a jelenlegi kapitányhoz, ám kijelentette: mielőtt döntést hoz, kikéri a szakma véleményét.

Nos, egybehangzó álláspont, hogy Pintér sorsát illetően döntő jelentőségű az MLSZ nemrégen kinevezett sportigazgatójának, Kovács Ferencnek az érvelése, aki baráti viszonyt ápol Csányival. A Videoton 80 éves tiszteletbeli elnöke néhány éve még csaknem felkérte Pintért a fehérvári csapat edzőjének, a DigiSport keddi adásában azonban már kritizálta őt:

– Nagyon sok múlik azon, hogyan készítek fel egy-egy ­játékost a fontos mérkőzésre, ezek edzői, sőt pszichológusi feladatok is – mondta Kovács, aki hiányolta a fiatalokat, majd hozzátette: a kapitány jövőjéről az MLSZ-elnökség dönt.

Csányi napokon belül az MLSZ szakmai bizottságának a véleményét is kikéri, márpedig ha ezen múlik, Pintérnek mennie kell.

– Az északírek elleni eredmény magáért beszél. Látni kell, hogy a közönség máris elfordult a kapitánytól, márpedig ez a játék elsősorban értük van. Átgondolt, személyeskedést nélkülöző, körültekintő írásbeli javaslatot teszünk kapitánykérdésben az elnöknek – árulta el Gellei Imre, a bizottság elnöke, vagyis eszerint ők sem marasztalják Pintért.

BorsOnline

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.