Kiütéssel kelt el Vitalij Klicsko hátrahagyott öve a WBC-nél

box_Bermane  Stiverne_JPP

Harmincöt évesen jutott a csúcsra Bermane Stiverne. A haiti születésű, Las Vegasban élő, kanadai állampolgárságú nehézsúlyú hivatásos ökölvívó bő egy éven belül másodszor is megverte az amerikai-mexikói Chris Arreolát, ezúttal a 6. menetben kiütve őt, s így derekára csatolhatta a WBC vb-övét, amelyet a visszavonult Vitalij Klicsko hagyott hátra.

Beharangozókban tartottunk tőle, hogy nem lesz látványos csata, de szerencsére tévedtünk. Közönségszórakoztató mérkőzésen gyűjtötte be a Vitalij Klicsko által hátrahagyott, betöltetlen WBC nehézsúlyú világbajnoki címet Bermane Stiverne. A legendás Don King menedzselte, haiti származású, de kanadai állampolgárságú bunyós szombaton este Los Angelesben adott visszavágási lehetőséget bő egy évvel ezelőtti legyőzöttjének, Chris Arreolának. A találkozót a várakozásoknak megfelelően Arreola kezdte agresszívabban, míg Stiverne főként a kontrákra épített.

Az akciódús összecsapás a 6. menetben vett drámai irányt, miután Stiverne egy gyilkos, halántékra mért jobbossal padlóra küldte Arreolát. Az amerikai-mexikói öklöző rogyadozó lábakkal, de felállt, és jelezte, készen áll a folytatásra. Stiverne vérszagot érezve azonnal támadásba lendült, és kemény bombákkal kínálta meg láthatóan roggyant riválisát, akire pár másodperc múlva újra számolni kellett, majd nem sokkal később Jack Reiss vezetőbíró technikai KO-val leléptette Arreolát. Stiverne a földön fekve ünnepelte, hogy 24-1-1-es mérleggel pályafutása csúcsára jutott.

A hírek szerint rövidesen kötelező címvédés vár majd rá a Bronz Bombázó becenevű amerikai Deontay Wilder ellen.

(Forrás: mno.hu, fotó: Europress, AFP)

 

 

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.