Kökény Roland barátnője leghamarabb öt év múlva lehet edző

Barath EteleHa Kökény Roland barátnője az olimpiai bajnok kajakos edzője szeretne lenni, ám legyen: ez egy szép út, ám az elején gyerekekkel érdemes kezdeni, megtanulni a tréneri szakmát, amelyhez négy-öt év szükségeltetik, csak utána dönthet a szövetség arról, jelöli-e a versenyző párját állami edzőnek – mondta el a Kökény-ügyről álláspontját a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Baráth Etele.

A kajak-kenu szövetség elnökét nagyon meglepte Kökényék terve, a helyzetet úgy jellemezte: ő is ült már repülőn, mégsem tudja vezetni, Kökény a sportág egyik Boeingje, az ő irányításához is komoly szaktudás szükséges.

„Minimum négy dolog kell ahhoz, hogy a magánéletben párt alkotó kettős a kajak-kenuban is versenyző-edző viszonyba kerüljön: a tréner számára komoly szakmai tapasztalat, nagy elméleti tudás, edzői papír minderről és bizalmi egyetértés a versenyzővel. Nagyon meglepett Kökény Roland bejelentése, mely szerint újságíró barátnőjét szeretné edzőjének. Van ebben valami humor is szerintem, én nem venném annyira komolyan a dolgot” – szögezte le Baráth Etele.

 „Évente körülbelül százszor ülök repülőn, nagyon sokszor voltam már bent a pilótafülkében is, ám ettől még nem lehetne rám bízni egy gépet, hogy vezessem én. Kökény Roland ilyen Boeingje a magyar kajak-kenu sportnak olimpiai- és világbajnokként, az ő irányításához is szaktudásra van szükség. A szövetség lezárta ezt az ügyet: van megoldás a szerelmespár számára, ha végigjárják az utat és a barátnő nagy akarattal edzővé válik a folyamat végén, majd egy klub leigazolja őket, csak ezután mérlegelhet a szövetség, hogy állami edzőnek jelöli az illetőt. Mindez persze mellékállásban nem fog menni, de ez egy szép út: mindannyian boldogok leszünk, ha találunk egy jó új edzőt – ez azonban a nulláról indulva minimum négy-öt év, s a munkát érdemes gyerekekkel kezdeni, mint azt a sportágba visszatért Kőbán Rita is teszi” – szabta meg az edzővé válás feltételeit a kajak-kenu szövetség elnöke.

Digisport

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.