Kokó élvezte a balatoni futást

"Április 13-án a bécsi maratonon indulok és most szükségem volt erre a hosszú futásra. Kitűnő edzés volt" - mondta Kokó

“Április 13-án a bécsi maratonon indulok és most szükségem volt erre a hosszú futásra. Kitűnő edzés volt” – mondta Kokó

Még a tegnapinál is melegebb  idő fogadta a mezőnyt a verseny második szakaszának fonyódi rajtjánál.  A 10 órás rajtnál 18, a célban, Szigligeten már 22 fok várta az időjárás bőkezű adományával küzdő  versenyzőket.

A futóknak a tűző napsütésen kívül jutott ma 52,9 km és zárásként az utolsó 400 méteren egy “durva” emelkedővel küzdhettek a szigligeti várhoz vezető úton.
Ma egy izgalmas újítással bővült a program: a Szupermaraton forgatagához csatlakozott a Keszthelyről indult Öböl félmaratoni közel 300 fős  mezőnye is. Elsőként a kétszeres hosszú távú Ironman országos bajnok Varga József, “Jozsó”ért a célba 1:20.12-es idővel. A győztes számára kitűnő felkészülést nyújtott a félmaratoni az április 6-i milanói maratonja  előtt.

Szokatlan volt a nagy meleg – mondta. Terveiről is beszámolt:  idén két maratont készül futni önmaga és két másikat egy látássérült futót istápolva. Pozitív, hogy ennyi idősen még mindig ennyire megy – tette hozzá. 48 évesen szeretne visszatérni a triatlonhoz is és megpróbál átállni az ultra terepversenyzésre is.

Remek erőben futott Kovács Koko István ökölvívó olimpiai bajnok is, aki nem elégedett meg a félmaratoni távval és összesen 33 km-t futott. “Április 13-án a bécsi maratonon indulok és most szükségem volt erre a hosszú futásra. Kitűnő edzés volt – mondta Kokó. A jó állapotom mellett legalább annyira örülök annak is, hogy végre elindult a szezon és óriási a hangulat már az első versenyen.

– Hogy bírtad a végén a kaptatót?

– Nem is találkoztunk, volt kaptató? Élveztem a futást, a topon vagyok és feldobott a csodálatos balatoni verseny – tette hozzá.

7. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton egyéni indulói a mai szakasszal már átlépték a 100 km-t.  A férfiaknál megerősítette vezető helyét  a szigetszentmártoni Steib Péter és a keszthelyi Tigyiné Görög Veronika. Ugyanez vonatkozik a HOSOSZ női váltójára, de a férfiaknál viszont az első napi második hely után ma erősen elhúzott az eddig ez élen álló tiszakécskeiektől.

Szombaton a Badacsony és Balatonfüred közti 43, 6 km-es, a legrövidebb szakasszal folytatódik a négy napos 7. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton

Félmaraton férfiak:

1. Varga József 1:20.12
2. Hegedűs Tamás 1:32.29
3. Lelkó Attila 1:33.35

Félmaraton nők:

1. Lakatos Éva 1: 44.03
2. Táp Bernadett 1:44.16
3. Szilágyi Fruzsina Jolán 1:45.20

További eredmények

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.