Kokóból vasembert gyúr Kropkó Péter!

ironman_Kokó_Kropkó  Kropkó Péter az úszás optimális technikáját magyarázza Kokónak

Eddig csak az ökle volt kemény, hamarosan azonban igazi vasember válhat Kovács Istvánból! A negyvenhárom esztendős, amatőrként olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profiként is vb-címig jutó egykori ökölvívó ugyanis elszántan készül az augusztus 23-i, budapesti féltávú IRONMAN-Világkupára – írja a Blikk.

ironman_hírlevélAz 1.9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21.1 kilométer futásból álló IRONMAN 70.3 elnevezésű viadal igazi embert próbáló megméretés. Kokó azonban a legjobbtól tanulhat – felkészítője a tizenkétszeres hazai triatlonbajnok, a több nemzetközi IRONMAN-, valamint Strongman-versenyt nyerő Kropkó Péter (49).

„Emlékszem, éppen az első sikeres maratonomon voltam túl, amikor Peti felhívott, hogy lenne-e kedvem IRONMAN-en indulni. Úgy éreztem, én erre nem vagyok képes. Futni szeretek, de a két másik számban is teljesíteni kell. Később azonban meggondoltam magam” – emlékezett vissza Kovács Kokó.

Így megkezdődött a felkészülés: a futásban félmaratonok, valamint véget nem érő hosszok a MOM Sport uszodájában, Kropkó Péter felügyelete mellett.

„Peti elképesztő szaktudású tréner, mindent a legapróbb részletekig elmagyaráz. Csak szerintem túl jószívű velem és a csapata többi tagjával is” – nevetett Kovács István.

ironman_Kokó_úszikKokó két hónapja még azt mondta, nem tud úszni. Ám ezt a sportot is úgy csinálja, ahogy egykor a bokszot, vagyis mindent belead – vette át a szót Kropkó Péter, aki a hazai viadal egyik szervezője. – Biztosan teljesíti a versenyt, amelyre egyébként még bárki nevezhet.”

Kokó azonban tisztában van vele, ilyen hosszú próbatétel elé sem testét, sem elméjét nem állította még korábban.

„Hat-hét órás verseny vár rám. Tisztelem az IRONMAN-t, de nem félek tőle. Csak egészséges izgalom van bennem, hiszen olyan teszt előtt állok, amely meghaladja a normális igénybevétel szintjét – mondta. – Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járok. Most az a fontos, hogy augusztusban essen jól a verseny, és utána a teljes távú viadallal is próbát teszek.”

(Forrás: Blikk, fotók: Szabó Miklós)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.