Kolumbia simán nyert Görögország ellen

Gutierrez_ZapataA kolumbiai válogatott 3-0-s győzelmet aratott a szeptembertől a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görögök felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első mérkőzésén.

Kolumbia az első pillanattól kezdve támadólag lépett fel, a görögök pedig kifejezetten visszafogottan kezdték a meccset, szinte csak idő kérdése volt, mikor születik az első dél-amerikai gól, amelyre végül alig öt percet kellett várni. Cuadrado gurított középre a jobb oldalról, az első embernek még nem volt pontos a passz, de a jó ütemben érkező Pablo Armero 12 méterről tisztán lőhetett, a jobb alsó sarokba tartó labda pedig  – bár lelassult egy görög védőn – a hálóban kötött ki (1-0).

Ezt követően viszont José Pékerman együttese azonnal visszaállt és hagyta, hogy európai riválisa próbálkozzon, amely azonban körülményesen és lassan szőtte támadásait, így alig akadt lehetősége.

A második félidő még kevesebb izgalmat tartogatott: a kolumbiaiak biztosan őrizték minimális előnyüket, nem törekedtek újabb gólszerzésre, a görögök pedig továbbra is pontatlanul futballoztak, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az 58. percben egy jobb oldali szöglet után a rövid oldalon Aguilar lábán csúszott meg a labda, amely így Teofilo Gutiérrezhez pattant, aki belsővel, közelről a kapuba passzolt (2-0).

A magyarok Eb-selejtezős ellenfele ekkor öt percig mindent megpróbált a szépítés érdekében, de csak a keresztlécet találta el egy ízben, utána már beletörődötten játszott. A hosszabbításban aztán Kolumbia a kegyelemdöfést is bevitte egy újabb góllal. Cuadrado sarokkal továbbított James Rodriguezhez, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

C csoport, 1. forduló:

Kolumbia-Görögország 3-0 (1-0)
Belo Horizonte, Mineirao Stadion, 58 000 néző, v.: Mark W. Geiger (amerikai)
Gól: Armero (5.), Gutierrez (58.), Rodriguez (93.)
Kolumbia: David Ospina – Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes, Pablo Armero (Pablo Armero, 74.) – Carlos Sanchez, Abel Aguilar (Alexander Mejía, 68.) – Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo – Teofilo Gutierrez (Jackson Martinez, 76.)
Görögország: Oresztisz Karnezisz – Vaszilisz Toroszidisz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Manolasz, Jose Holebasz – Dimitrisz Szalpingidisz (Joannisz Fetfacidisz, 57.), Konsztantinosz Kacuranisz, Jannisz Maniatisz, Panajotisz Kone (Jorgosz Karagunisz, 78.) – Jorgosz Szamarasz, Teofanisz Gekasz (Konsztantinosz Mitroglu, 64.)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.