Könyv Tarics Sándorról, ünnepelték ötkarikás bajnokainkat

Tarics könyvbemutató,  13. 12. 11.Bár már a hatvanas évektől rendszeresen hazajárt, de hivatalosan csak 2000-ben léphetett nyíltan a színre Tarics Sándor, az 1936-os, berlini olimpián aranyérmes magyar vízilabda válogatott tagja. Azóta a magyar sportkedvelők milliós táborának egyik kedvence lett az idő közben 100. születésnapját is megünnepelt, kiváló ember.

Sándor bácsiról az elmúlt  tizenhárom esztendő során egyre több interjú, hangos és képes anyag jelent meg, de ez a közismertség sem vette el a kedvét két vállalkozó kedvű újságírónak, Ch. Gáll Andrásnak és S. Tóth Jánosnak attól, hogy a világ jelenleg legidősebb olimpiai bajnokáról egy könyvet jelentessenek meg.

Tarics könyv6_sajtó5

Nagy öröm ez minden igazi sportember számára, hogy egy ilyen kivételes egyéniségről írandó könyvhöz az ötletgazdák végül csak megtalálták a támogatókat, akik közül külön említést érdemel a MOB, az EMMI államtitkársága, az E.ON Hungária Zrt.

Tarics könyv5_sajtó4

A MOB székházában szerdán megtartott könyvbemutatón a szervezet kétszeres ötkarikás bajnok-főtitkára, Szabó Bence méltatta a művet. Többszörös, személyes tapasztalatai alapján szuperlatívuszokban dicsérte Sándor bácsit, akiről valóban el lehet mondani, hogy jelmondata („Nincs titok, csak becsületes élet”) szerint is él. Ő, aki az óbudai, szerény, egyszobás lakásból a sportban és a mérnöki pályán egyaránt a világ legelső vonalába küzdötte fel magát, s közben mindvégig megmaradt EMBERNEK, valóban megérdemel minden elismerést – és ezt a róla írt és most bemutatott könyvet is.

MagyarZ_SzabóB_SzűcsL_JP

A másik jubileumi összejövetel másik két, kitűnő sportembernek szólt. A Ferencváros és a  magyar labdarúgó válogatott egykori, kiváló, mai szóhasználattal élve „baloldali középpályás” játékosának (balfedezetének), Szűcs Lajosnak és az ugyancsak zöld-fehér tornásznak, a kétszeres olimpiai bajnok dr. Magyar Zoltánnak szólt.

A hatalmas munkabírású labdarúgó kiválóság most ünnepelte 70. születésnapját – ő az 1968-ban, Mexikóvárosban aranyérmes magyar labdarúgó válogatottat is erősítette.

A másik ünnepelt, dr. Magyar Zoltán a MOB szakmai alelnöke kicsit fiatalabb: ő a napokban töltötte 60. születésnapját. Rá a lólengés királyaként emlékezhet a magyar sporttársadalom: az ugyancsak a Ferencvárosban sportolt tornászt-fenomén 19760-ban, Montrealban szerzett lólengésben ötkarikás aranyérmet és ezt a bravúrt képes volt 1980-ban, Moszkvában megismételni.

Magyar, Szűcs, Bodnár, szabó

Az ünnepelteket Szabó Bence MOB főtitkár – úgy is, mint kétszeres olimpiai bajnok – és a szintén ötkarikás győztes, a pólós dr. Bodnár András a Mező Ferenc Társaság részéről köszöntötték.

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.