Körmöczy Zsuzsára emlékeztek a Vasas SC-ben

tenisz_Körmöczy Zsuzsa, 371xBensőséges ünnepségre került sor hétfőn a Vasas Pasaréti úti Sportcentrumában, ahol a Vasas SC és a Körmöczy-család közösen emlékezett Körmöczy Zsuzsára, a magyar női tenisz legeredményesebb játékosára, aki hétfőn lett volna kilencvenéves.

Körmöczy Zsuzsa 1933 és 1964 között tizenkilencszer nyert magyar bajnoki címet, ötszörös főiskolai világbajnok volt, és máig ő az egyetlen olyan magyar női versenyző, aki Grand Slam-tornán (Roland Garros, 1958) egyéniben diadalmaskodni tudott.

1958-ban a női világranglista második helyén állt, az ezt követő tíz évben pedig folyamatosan a világ tíz legjobb teniszezője között jegyezték.

Aktív pályafutása után dolgozott szövetségi kapitányként, nemzetközi oktatóként a Testnevelési Főiskolán, 1986 és 2005 között pedig a Vasas Sport Club elnökségi tagja, valamint a tenisz szakosztály elnöke volt.

Az eseményen részt vett többek között Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere, dr. Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Markovits László, a Vasas SC elnöke, a többszörös Európa-bajnoki érmes Szabó Éva, és a párosban wimbledoni bajnok, Taróczy Balázs is.

A köszöntők után Ifj. Körmöczy Zsuzsa átadta a Körmöczy-vándordíjat a 16. évében járó Stollár Fanny édesanyjának. Fanny júliusban a moszkvai Európa-bajnokságon egyéniben és párosban is aranyérmet nyert. Ilyen duplázás utoljára Temesvári Andreának sikerült 1982-ben.

Az esemény végén a megjelentek megkoszorúzták Körmöczy Zsuzsa domborművét.

(Vasas SC, fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.