Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara is döntős az Európa-bajnokságon!

Kovács Sarolta

Kovács Sarolta – Fotó: Róth Tamás

A négy magyar induló közül kettő – Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara – jutott a szombati döntőbe a nők hagyományos versenyének csütörtöki selejtezőjéből a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

A 46 fős mezőny két csoportban küzdött, az első 12-12 közvetlenül került a fináléba, 12 további versenyző pedig pontszáma alapján.

Az A csoportban Kovács Saroltának nem okozott gondot az első feladat megoldása. A székesfehérváriak világbajnoki ezüstérmese 12 győzelemmel és 10 vereséggel a 11. helyen végzett vívásban, úszásban pedig a harmadik legjobb időt érte el, így a lövészetekkel kombinált futás előtt a hatodik helyen állt, és ezt a pozícióját megőrizte. Versenyzésén érezni lehetett, hogy tartalékolt.

„Az természetesen pozitív, hogy ott vagyok a döntőben, de ez alapelvárás volt. Nem titkolom, maradt bennem tartalék. Ennek ellenére, nagyon keményen kellett küzdenem. A vívással és az úszással is elégedett lehetek, de a finálé más lesz, ott sokkal többet kell nyújtanom.” – mondta Kovács Sarolta a selejtező után.

Réti Kamilla (balra)

Réti Kamilla (balra) – Róth Tamás

Ugyanitt versenyzett Réti Kamilla is, aki a páston 6 győzelemmel és 16 vereséggel zárt, ami a huszadik helyhez volt elég. Úszásban is a mezőny utolsó részében végzett, emiatt kevés esélye maradt továbbjutást érő helyre felzárkózni. A kombinált számban remekelt ugyan, a második legjobb idő volt az övé, de így is 20. lett és pontszáma nem volt elég a döntőhöz.

Alekszejev Tamara

Alekszejev Tamara – Fotó: Róth Tamás

A B csoportban Alekszejev Tamara a hetedik legjobb időt úszta a 200 méteres távon, vívásban is a középmezőnyben végzett 10 győzelemmel, illetve 12 vereséggel, így a tizedik helyről vághatott neki a lövészetes futásnak, ott egyet előrelépett. Slett Emese hasonlóan vívott, előzőleg azonban pár másodperccel lassabban úszott, emiatt ő tizenötödikként vághatott neki a 4×800 méteres, lövészetes futásnak. Ebben a számban többen megelőzték, így Réti Kamillához hasonlóan ő is lemaradt a fináléról.

Slett Emese - Fotó: Róth Tamás

Slett Emese – Fotó: Róth Tamás

A magyar csapat tagjaként Kovács, Alekszejev és Réti versenyzett, utóbbi kiesésével nem lesz teljes létszámú a hazai válogatott a döntőben. Slett egyéni induló volt.

Elodie Clouvel - Fotó: Róth Tamás

Elodie Clouvel – Fotó: Róth Tamás

Az „A”-csoportot a francia Elodie Clouvel nyerte, aki 1041 pontot gyűjtött, míg a „B” csoport élén Peking olimpiai bajnoka, a német Lena Schöneborn végzett 1007 ponttal.

Lena Schöneborn - Fotó: Róth Tamás

Lena Schöneborn – Fotó: Róth Tamás

Az Európa-bajnokság a férfiak selejtezőjével folytatódik. A magyar csapat tagjaként Demeter Bence, Kasza Róbert és Tibolya Péter, egyéni indulóként pedig Demeter Gergely versenyez majd.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.