Kozák Danuta: Három tenger kipipálva

Kozák Danuta öröme_JP

A kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta tavalyi fantasztikus sikere után idén is bizonyított. A hazai válogatók magabiztos megnyerése után, három számban indult a duisburgi világbajnokságon, és „természetesen” mindháromban aranyérmet nyert.

Egy ilyen fárasztó szezon után rá is fért egy kis pihenés. Párjával – és edzőjével – Izraelben pihenték ki az idei fárasztó, ám annál sikeresebb év fáradalmait.

„Izraelben tettünk egy egyénileg szervezett 5 napos rövid körutazást. Nagyon jó időnk volt, szinte végig 30-35 fok. Ennek köszönhetően fürödtünk a Földközi-, a Holt-, és a Vörös-tengerben is” – mondta az Újpest klasszisa.

Azt is elárulta, a tengerparti lazítás és kikapcsolódás mellett természetesen próbáltak minél több kulturális látnivalót belesűríteni a programba, és a jelentősebb történelmi helyszíneket is megnézték. Danutának egyébként elsősorban a jeruzsálemi óváros egyedi hangulata tetszett nagyon, ahol a különböző vallások békében megférnek egymás mellett. „Emellett óriási élmény volt a vörös tengeri korallzátonyokat meglátogatni és együtt úszkálni a legkülönbözőbb színű és alakú halakkal” – mondta a fantasztikus élményeiről.

A pihenés után azonban ismét a szorgos hétköznapok jönnek, hiszen már el is kezdte a felkészülést a következő szezonra, amely reményei szerint hasonlóan sikeres lesz az ideihez.

„A tavalyi őszi-téli alapozást későn kezdtük, mondjuk úgy, hogy csonka volt, aminek hiányát egész évben éreztem kicsit. Úgyhogy most ezt a következő szezont idejében indítottuk” – mondta azzal kapcsolatban, miben lesz másabb az idei felkészülése, mint a tavalyi vagy tavalyelőtti.

(Forrás: molcsapat.hu, fotó: jochapress.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.