Kozák Danutának már hiányzott a kajakozás

KOzak DanutaA magyar kajak-kenu válogatott tagjai közül sokan még pihennek, ugyanakkor Kozák Danuta óvatosan, de már megkezdte a felkészülést a következő idényre.
“Hétfő óta újra edzek, nagyon jó újra hajóban ülni, hiányzott már. Ezekben a napokban egész jó az idő, ilyenkor kellemes készülni, élvezem a kajakozást” – mondta a MOL-csapat tagja.

A kétszeres olimpiai bajnok ugyanakkor jelezte, hogy egyelőre nincs szó kemény edzésekről, hiszen öt hét pihenő után kezdte újra a munkát.

“Az első edzések még könnyűek, csak fokozatosan növeljük a terhelést. Jól sikerült a kihagyás, az egész időszak kellőképpen feltöltött, így kipihenten vágtam neki a felkészülésnek” – tette hozzá.

Kozák Danuta azt is elárulta, hogy nyaralásra is jutott ideje, meglátogatta a bátyját Krakkóban. A 2010-es évek első felének legeredményesebb magyar kajakozója elégedetten tekint vissza az előző idényre, amelyet három Eb-sikerrel és két újabb világbajnoki címmel zárt.

“Nagyon sok gratulációt kaptam, örülök, hogy ilyen jó szezont teljesítettem, remélem, hogy a következő idényekben is sikerül hasonló eredményeket elérni. Megható volt, amikor az Újpest-Honvéd meccsen köszöntöttek a szurkolók, általában Szegeden és a nagy nemzetközi versenyeken van ehhez fogható közönség” – emlékeztetett vissza.

A MOL-csapat tagja a felkészülés teljes menetét még nem látja pontosan, a terveket, célokat azonban átbeszélte férjével és edzőjével, Somogyi Bélával.

“Az őszi program még csak alakul, szervezgetjük a részleteket, egyelőre nem dőlt el, hogy lesz-e külföldi edzőtáborozás. A felkészülésben is biztosan lesznek változások, de ezeket még ki kell alakítani” – mondta Kozák Danuta, akinek a kihagyás után egyelőre nem hiányzik a versenyzés.

“Tavaszig még lesz idő formába lendülni” – jegyezte meg.

Forrás: MOL Csapat

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.