Kuzmina címvédése 7,5 km-en

Szőcs Emőke a "lőállásban" - MTI Fotó: Illyés Tibor

Szőcs Emőke a “lőállásban” – MTI Fotó: Illyés Tibor

Az orosz születésű Anasztázia Kuzmina (eredetileg Sipulova) szlovák színekben megvédte olimpiai bajnoki címét a nők 7,5 km-es sílövészetében. Szőcs Emőke a 70. helyen végzett.

A szám egyik legnagyobb esélyese a norvég Tora Berger csak a 10. helyet tudta megszerezni, a legjobb német biatlonista Evi Sachenbacher-Stehle a 11. helyen végzett. Ő a 6-as rajtszámmal indult és sokáig vezetett a versenyben, majd Anais Bescond (5.) állt az élre. A francia lányt fél másodperccel verte meg a 33-mas rajtszámmal induló Anasztázia Kuzmina, akit már senki nem tudott megelőzni. Kuzmina négy éve mindössze másfél másodperccel nyert a német Magdalena Neuer előtt.

A szlovák sílövész három éve szintén Oroszországban bronzérmet szerzett 7,5 km-en a világbajnokságon. Anasztázia Kuzmina 2009-ben a dél-koreai vébén a 12.5 km-es tömegrajtos viadalon lett ezüstérmes.

Biatlon, 7,5 km

1. Anasztázia Kuzmina (Szlovákia) 21:06.8 perc

2. Olga Viluhina (oroszország) +19.9 másodperc
3. Vita Szemerenko (Ukrajna) +21.7

22. Tófalvi Éva (Románia) +54.7

70. Szőcs Emőke (Magyarorzág) +3:08.6 perc

Az orosz Olga Viluhina 20 másodpercre tudta megközelíteni Kuzminát, míg az ukrán Vita Szemerenko lett a bronzérmes. Az első négy helyen célba érkező sílövő hibátlanul lőtt.

A román színekben versenyző Tófalvi Éva a német Andrea Henkellel századra azonos időt futott és megosztozott a 22. helyen. Szőcs Emőke a 70. helyen végzett. A magyar silövő csak 14 olimpikont előzött meg, így nem indulhat a keddi üldözéses versenyben, miután ehhez a legjobb 60-ban kellett volna végeznie.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.