La Liga: Hajdu és Vincze szerint is a Real Madrid az esélyesebb

LigaBBVASzombaton a Málaga – Athletic Bilbao találkozóval kezdetét veszi a spanyol labdarúgó-bajnokság 2014-15-ös kiírása, amelyet Magyarországon kizárólag a Sport TV-n láthatnak a nézők.

Sztárklubok és sztárjátékosok sora lép pályára a La Ligában hétről hétre. A Fieszta szakértői közül Hajdu Attila a kapusokról, Vincze Ottó a Barca helyzetéről mondott pár szót.

Hogy mit kínál a spanyol bajnokság? A két BL-döntős (Real Madrid és Atlético Madrid), az EL-győztes (Sevilla) és a földkerekség talán legnépszerűbb klubja (Barcelona) küzdelmét, illetve többek között olyan nemzetközileg is jegyzett csapatok versenyfutását, mint az Athletic Bilbao, a Villareal, a Real Sociedad és a Valencia. Ha pedig ez nem elég, a sztárjátékosok közül az elmúlt szezon két aranycipőse, Cristiano Ronaldo és Luis Suárez, a világbajnokság legjobbjának megválasztott Lionel Messi és a vb-gólkirálya, James Rodríguez is a La Ligában csillogtatja meg tudását hétről hétre. A Sport TV szombaton, vasárnap és hétfőn is közvetít spanyol bajnoki mérkőzéseket. Kedden pedig a Fieszta, spanyol bajnoki futballmagazin jelentkezik Farkas Norbert exkluzív interjúival, a stúdióban pedig a műsorvezető, Molnár Mátyás és a két szakértő, Hajdu Attila és Vincze Ottó elemzéseivel.

Vincze Ottó természetesen a Katalánoknak szurkol, de úgy érzi, a Real most egy picit előrébb áll. „Tavaly megtört a két nagy hegemóniája, háromszereplős lett a bajnoki címért folyó küzdelem. Az Atlético érzésem szerint gyengült egy picit, de a nevető harmadikként tavaly is borsot tört a nagyok orra alá. A Real bivalyerős, nincs olyan poszt, ahol nem világsztár játszik, Kroos és James megszerzése kiváló lépés volt. A Barcelonánál Rakitic szerződtetése sülhet el nagyon jól, ugyan nem világklasszis, de stabil játékos, és ez hiányzott a csapatból, Suárez megvásárlása, akárcsak tavaly Neymaré, viszont marketing szempontból is fontos. A klub háza táján egyébként sok probléma van, sérülések, eltiltások és formahanyatlás is nehezítette az életüket a tavasszal és a nyáron. Talán pont az segít majd Luis Enrique-nek, hogy most mindenki a Realt akarja majd megverni, és így kisebb lesz a nyomás rajta. A komplett, jó formában lévő Barca viszont mindenkinek kemény ellenfél, még a Realnak is.” 

Hajdu Attila szerint a Real Madrid lesz a bajnok, a Barca lesz az ezüstérmes, az Atlético pedig a dobogó harmadik fokára ér majd oda. Szerinte érdekes, de csak a véletlennek köszönhető, hogy mindhárom nagycsapatnál egy időben téma a kapuskérdés. „A Realnál nem ez a hivatalos kommunikáció, a sorok közül mégis azt olvasom ki, hogy López távozásával valójában Casillas helyét akarták biztosítani. A meglepő az, hogy a korábbi, López előtti évek gyakorlatával szemben, nem a Castillából hoztak fel mögé fiatalt, hanem egy érett, a vb-n is brillírozó hálóőrt igazoltak, Keylor Navast. Érzésem szerint Casillas véd a bajnokságban és a BL-ben, Navasé lesz a kupa. A Katalánoknál sem Ter Stegen, aki állítólag a kezdő lesz, de Bravo sem tűnik Barcelona-szintű játékosnak, viszont Valdesről is ezt mondták korábban, mégis mindent megnyertek vele. Az Atlético ellenben évek óta nagyon jól felépíti a kapusait, De Gea majd Courtois is világsztárok lettek, most pedig a szlovén Oblak kaphatja meg az esélyt, aki 21 évesen lett az év kapusa idén Portugáliában. Mellé, ahogyan az kell, egy megbízható 30-ast is igazoltak Miguel Ángel Moyá személyében.”

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.