Lábak nélkül is boldog a német atlétapár

atl_Rehm,  440.Markus Brehm és Vanessa Löw

A német atlétikai bajnokságon Markus Rehm nyerte a távolugrást, az amputált lábú versenyző az első, aki pa­ra­spor­to­ló­ként győzött az épek között. Kedvese, Vanessa mindkét lábát elveszítette.

Markus Rehm és Vanessa Low a német pa­ra­sport sztárpárja, a 26 éves Markus és 24 esztendős kedvese 2008-ban ismerkedett össze. Akkor még egyikük sem sportolt, de mindketten túl voltak egy nagy krízisen: Markus és Vanessa is 15 esztendős volt, amikor a végtagamputáción átesett.

A fiú wakeboardozott, amikor egy motorcsónak propellerje elkapta a lábát, ha nincs rajta mentőmellény, vélhetően nem ússza meg a balesetet. Vanessát egy máig ismeretlen férfi minden ok nélkül a vonat alá lökte, mindkét lábát elveszítette.

– Sosem derítették ki, hogy ki volt, de hogy őszinte legyek, már nem is érdekel – mesélte egy német lapnak Vanessa. – Én is megbékéltem a sorsommal. Egyáltalán nem szégyellem, hogy műlábam van, sőt sokszor színezem a protézisemet, mindig figyelek arra, hogy cool legyek.

A fiatalok megismerkedésük után kezdtek sportolni, Leverkusenben élnek, Steffi Nerius világbajnok gerelyhajító edzi őket. A sportból nem tudnak megélni, Vanessa az RTL reggeli műsorának vágója, mindennap hajnali 2.30-kor kel, Markus ortopédtechnikus, másoknak és magának készít protéziseket.

– Testhezálló munka ez számomra, hiszen a pácienseim tudják, hogy átérzem a sorsukat, ki tudom találni a gondolataikat, hiszen érintett vagyok – mondta Markus, aki a 2012-es londoni paralimpián megnyerte a távolugrást – a hétvégén 824 centis eredményével paravilágcsúcsot ért el –, Vanessa Londonban hatodik lett.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.