Labdarúgók csődje után, kézilabdás bukfenc előtt Egerben?

Egri kézilabda_padlónÖt nap múlva, az élvonalbeli bajnokság nyitófordulójában, Érden lenne jelenése az újonc Eszterházy KFSC-Global Safe női kézilabda-csapatának. A fellépés egyelőre bizonytalan.

Az NB I már más kávéház! Hallani úton-útfélen a szakavatott személyektől. Sportágtól függetlenül, a legmagasabb osztályban szerepelni megtiszteltetés és egyben óriási felelősség is. Oda illik felkészülten és kellő alázattal érkezni. A sportág krémjéhez való csatlakozással egy klub még inkább a figyelem középpontjába kerül, főleg, ha fennállása során először teheti mindezt. Az új közeggel való elfogadtatás, a csapat pozitív megítélése, hosszú távú befektetésként szolgálhat.

Ellenben Egerben többek egyre inkább a helyi labdarúgó-csapat mélyrepülését vetítik előre a női kézilabdázók jövőjének firtatása kapcsán.

E tekintetben talán még korai ördögöt festeni a falra, mindenesetre nem árt megkongatni a vészharangot. Az NB I-ben egy hét múlva, az ÉTV-Érdi VSE vendégeként játszaná bemutatkozó mérkőzését a főiskolás gárda. Ahhoz, hogy a találkozó megvalósuljon, a klub részéről jelentős kiadásra lenne szükség, ami úgy tűnik, egyelőre nem áll rendelkezésre.

Ezt támasztja alá, hogy csütörtök délután már nem edzett a főiskolás gárda, s pénteken is csak azok „mozogtak” az Eszterházy-csarnokban, akik önként vállalták a tréninget. Információink szerint a nyáron Kiskunhalasról érkezett Fehér Viktória és a Füzesabonyban élő Kovács Viktória már haza is utazott, ugyanis anyagi lehetőségeik kimerülőben. A július óta elmaradó bérek következményei valamennyi játékosnál jelentkeztek.

Tudva lévő, hogy az osztályváltás plusz feladatokat is ró a klubvezetésre, amely úgy tűnik, nem győzi a teendőket. Hetek óta Egerben tréningező, de még mindig szerződés nélküli kézilabdázókról hallani, a bizonytalanságot pedig függőben lévő ügyek fokozzák. Szóbeli egyeztetésen kívül a szakmai stáb sem jutott még előrébb. Az ember azt érezheti, hogy egyeseknek csak „nyűg” a csapat, hiányzik a kellő elhivatottság.

A tavalyi év hasonló időszakában a másodosztály nyitányát megelőzően, a klubnál dolgozók egy emberként sorakoztak fel, hogy harcba induljanak a hőn áhított aranyérem felé. A Hegedűs Tibor és Rutka Péter vezette gárda ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé vetélytársait, s három fordulóval a zárás előtt már pezsgőzhettek Fekete Dorináék. Utolsó mentsvárként talán egy hasonló összefogás mentheti meg a csapatot. Az NB I és az NB I/B között nem csak a „B” betű jelenti a különbség. Ildomos lenne ezt belátni.

Természetesen kíváncsiak lettünk volna a vezetők álláspontjára is, azonban választ többszöri telefonhívásunkra sem kaptunk.

Amennyiben ezekre sor kerül, a Leányka úti Eszterházy-csarnokban játszhatja hazai mérkőzéseit az EKFSC-Global Safe, a kivételt a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria vendégjátéka jelentené, amelyeknek a körcsarnok adhat otthont. Az élvonalban előírásként szereplő utánpótlás-csapatok – serdülő, ifjúsági, junior – rendelkezésre állnak, e tekintetben nincs ok az aggodalomra. A főiskolás csapat a korábbi tervek szerint augusztus 28-án, szerdán a másodosztályban szereplő Kispesti NKK vendégeként tartja bajnoki főpróbáját. A találkozó 18.30-kor kezdődne.

Forrás: HEOL.hu

 

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.