Langyos limonádé a Népligetben, jogos önbizalom Veszprémben

kezi_Andorka SándorHétfőn este eddig soha nem volt összetételű magyar kézilabdás küldöttség utazott Üzbegisztánba: Kovács Péter, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) Edző- és Módszertani Bizottságának tagja, illetve Andorka Sándor (képünkön), az IHF Játékvezető Bizottságának magyar tagja. Mindkét szakember az ottani szakemberképzésben igyekszik legjobb tudását nyújtva segíteni. Kovács Péterrel természetesen a hétvégén volt kézilabda eseményekről is beszélgettünk.

– Szerdától vasárnapig az IHF által támogatott nemzetközi tornára kerül sor a Taskenttől mintegy 500 kilométernyire fekvő Qershi városában, mégpedig a házigazda Üzbegisztán mellett Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán és Irán férfi kézilabda válogatottjainak részvételével – közölte Kovács Péter (képünkön). Az IHF ezt a lehetőséget is felhasználja a sportág népszerűsítésére, illetve a helyi szakemberképzés lendületbe hozatalára. Ezért minden nap délelőttönként előadásokat fogunk tartani, ki-ki a maga területéről.Kovács Péter_MOB

– Ez a közeljövő. A közelmúltat pedig a Ferencváros-Győr női-,, illetve a Szeged-Veszprém férfi rangadó jelenti. Mit látott ezeken az összecsapásokon és milyen következtetéseket lehet levonni a jövőt illetően?

– Az FTC-Győr meccset szó szerint végigszenvedtem – ez a 60 perc számomra igen nagy csalódást hozott. A fradisták mentalitása, hozzáállása egyáltalán nem tetszett. Miközben mindenki izgalmas és színvonalas mérkőzésre számított, helyette langyos limonádét kapott. Az az érzésem, ha a győriek ezen a találkozón csak a bal kezüket használják, akkor is ők győznek.

– Szerencsére egy másik ütközetre is sor került vasárnap este!

– A Veszprém egyre jobban játszik, Nagy László ismét bizonyította kivételes klasszisát. Az általuk elért sikerek velejárójaként az önbizalmuk is folyamatosan nő – indokoltan. A Szeged egyébként akár nyerhetett is volna, de – tenisz hasonlattal élve – amikor el kellett volna nyernie riválisan break labdáját, azzal a lehetőséggel soha nem tudott élni. Így végül a veszprémiek igazolták a papírformát és biztosan nyertek, jogosan ünnepelhették sorozatban elért hetedik, abszolút összesítésben pedig a huszonkettedik bajnokságukat.

– A bajnoki finálé mindkét részvevője komoly nemzetközi siker küszöbére érkezett, hiszen mindketten európai kupafinálé részvevői. Ott mire számíthatunk reprezentatív klubcsapatainktól?

– Nem leszek népszerű, amikor kijelentem: az e hétvégén esedékes EHF Kupa négyes döntőjében a berlini Füchse ellen kezdő Pick Szeged nem esélyese az erőpróbának! Ettől persze még nyerhetnek és ez es3etben már a kupagyőzelem sem elérhetetlen számukra, mivel a Füchsét tartom a legerősebb részvevőnek.

– A Veszprémnek jóval több esélye van a hónap végén, Kölnben esedékes Final Fourban történő, kiemelkedően sikeres szereplésre. De máris kijelentem: a Kiel a tavaly nyári játékosmozgásokat követően papíron gyengébb lett. Ám ez csak relatív, hiszen így is roppant erős állománya maradt a Bundesliga idei bajnokának. És nem csak a kezdő sorban, de még a kispadon is komoly klasszisok ücsörögnek. A Veszprém eredményességét döntően befolyásolhatja, hogy három, legnagyobb ásza – Renato Sulic, Nagy László és Momir Ilic – miként lesz képes egy adott napon, egy adott ellenféllel szemben átlagot meghaladó teljesítményre?

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.