Lantos Ádám és a Szabó, Fazekas-Zur páros utazhat Duisburgba

Fazekas_SzaboVasárnap két szétlövéssel folytatódott a világbajnoki válogató Szegeden, a C-1 200 méter különcsatáját Lantos Ádám, míg a női K-2 1000 méter ütközetét a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kettős nyerte meg.

Szeles idő köszöntötte a vasárnapi szétlövés részvevőit a Maty-éren, először a győriek két kiváló kenusa Lantos Ádám és Nagy Péter csapott össze a C-1 200 méter vb-indulásának jogáért. A rajtot a májusi első válogatón diadalmaskodó Lantos Ádám kapta el jobban, aki majd egy orrhosszal győzte le Nagy Pétert. Utóbbi C-1 500 méteren képviseli majd színeinket a duisburgi világbajnokságon.

A hölgyeknél szombat este az asztalok mellett eldőlt, hogy a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kettős állhat majd rajthoz K-2 500 méteren, míg a második válogatót nyerő Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kettős a négyesben kap helyet. Ettől függetlenül, utóbbiakra várt egy szétlövés Kárász Annával és Vad Ninettával meccselték le a K-2 1000 méter indulási jogát.

„Bár a fiatalok a táv elején elmentek, Szabó Gabrielláék ötszáz méter után fordítani tudtak és megszerezték a győzelmet” – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány, aki kedden terjeszti a szakmai bizottság elé a javasolt csapatnévsort az augusztus végi duisburgi világbajnokságra.

„Női 500 párosban nincs szétlövés, hanem a Kovács, Douchev-Janics páros viszi a számot, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina pedig a négyesben fog rajthoz állni a világbajnokságon. Azért döntöttem így az érintettekkel egyeztetve, mert a lányok között egész hétvégén minimális különbségek voltak párosban és egyesben is, ezért nem indokolt, hogy aki négyest indul, az ott legyen a párosban is. A végleges csapatösszeállításról a szakmai bizottsági ülést követően kedden az elnökség fog dönteni.”

A nők között K-1 200 méteren Douchev-Janics Natasa simán győzött Vad Ninetta előtt, Fazekas-Zur Krisztina a harmadik helyet szerezte meg. Natasa az első válogatón is nyert, csont nélkül jutott ki ebben az olimpiai számban az év legfontosabb versenyére.

„Jó időt mentem, pont 5 másodperccel voltam lassabb, mint a férfi győztes” – mondta Douchev-Janics Natasa, aki rögtön az eredményhirdetés után újra vízre is szállt Kovács Katalinnal.

csajok

Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa, Szabó Gabriella, Vad Ninetta

A női kajak kettesek 200 méteres számában nem rajtolt jól az első válogatón győztes, Európa-bajnoki címvédő Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa egység, aztán a táv második felében – mondhatni rutinból – megszerezték a győzelmet, így ha világbajnokság időrendje engedi, ebben a számban ők versenyezhetnek Duisburgban.

„Nagy volt a hátszél, nem egyenesen álltunk be a rajtgépben, még a start pillanatában is beszéltem Natasához, hogy ez így nem lesz jó – mondta Kovács KatalinEhhez képest a táv második felére összekaptuk magunkat és végül 35,7-el szinte „világrekord” gyanús időt mentünk a hátszélben.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.