László Csaba nem zárja ki, hogy idővel Garami utóda lesz

Laszlo CsabaAlapvetően magyarokban gondolkodik, elsősorban határon túli magyar tehetségeket keres a külföldön sikeressé lett fociedző, László Csaba, aki az MTK játékosmegfigyelő hálózatát kezdte el irányítani.

A tréner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: azért csatlakozott a kék-fehérekhez, mert az ottani klubvezetésnek világos elképzelései vannak. Arra a kérdésre, hogy tudatosan kiszemelt utódja lehet-e egyszer Garami József vezetőedzőnek, úgy reagált: ez nem időszerű, de egyszer lehet, hogy lesz értelme beszélni erről.

„Azért jöttem az MTK-hoz, mert itt vannak elképzelések, van alap, tudják az elöljárók, mit akarnak; ugyanakkor itt nem a pénzeszsákról szólnak a dolgok, s tudjuk azt is, nem csináltunk mindent jól az utánpótlás-felfedezésben, képzésben. A nemzetközi tapasztalataimmal akarok segíteni a kék-fehéreknél, sokat beszélgettünk, mire megtaláltam a helyemet a szervezetükben. Elkezdtem dolgozni tehát a megfigyelőhálózat kiépítésén mint vezető, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább” – mondta László Csaba.

A legutóbb litván kapitányként dolgozó szakember hozzátette: „A következő hónapokban a scout-szisztéma magyar klubokra eddig nem jellemző felépítését kell elvégeznem. Nem kész, drága nyugati futballistákat kell ide csábítani: csak olyat hívjunk, akik két klasszissal jobbak a hazaiaknál. Ehhez képest a megfelelő mentalitású hazai játékosokat kell felkutatni, elsősorban magyar játékosokban gondolkodom, határon túli magyarokban Erdélytől Kárpátalján át Szlovákiáig. A környező országok EL-csoportkörbe, BL-be kerülő klubjainak jó része is légiósok helyett hazai focistákkal áll fel, az a jó út.” 

„A hazai akadémiák alacsony hatékonyságúak sajnos, ott is kell változtatni, nem magyarázat az, hogy elfogytak a tehetségek – itt is lesz teendőm az MTK-nál. A klubunk számára nem feltétlenül álom csupán már jövőre nemzetközi kupákba jutni, meg lehet valósítani. Van egy jó vezetőedzőnk, van működőképes akadémiánk, tele van az NB I a tanítványainkkal, van mire alapozni a következő három évben, amikor fontos stratégiai feladat lesz a szurkolótábor növelése is.” – jelezte a feladatokról.

László Csaba nem tért ki a Garami-utódlás kérdése elől sem: „Hogy ebben a folyamatban én lennék-e Garami József tudatosan kiszemelt utódja a kispadon? Nem tudom, ezzel most nem foglalkozom, nincs ilyesmi a szerződésemben. Józsi bácsit felkészült szakembernek tartom, remélem, még sokáig dolgozik a magyar futballban, nekem más lesz most a feladatom. Persze ha egyszer eljön a klubnál a hogyan tovább kérdése, érdemes lesz beszélni arról is.”

Digisport

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.