Laura Steinbach visszatér Németországba

Laura SteinbachA német átlövő kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a Ferencváros női kézilabda-csapatával.

– Miért döntöttél úgy, hogy távozol a csapattól?
– Lelki okai voltak a döntésemnek. Hiányzik a családom, a barátaim, Németország. Nem volt egyszerű számomra meghozni ezt a döntést. A Ferencvárosban voltam először profi játékos. Korábban Németországban mindig dolgoztam vagy tanultam a játék mellett, ami szintén hiányzott számomra. Ezek az okok, melyek miatt úgy döntöttem, hogy hazamegyek.

– Hogyan emlékszel vissza az itt töltött időre?
– Nagyon jó emlékeim vannak. Budapesten is szívesen éltem, sok új barátot szereztem és kedves embereket ismerhettem meg. A szurkolókra mindig szívesen gondolok majd vissza, mert ők nagyon különleges részei ennek a klubnak. Mindig ott lesznek a szívemben.

– Mit gondolsz, hogyan alakul a szezon további része a csapat számára?
– Fontos elmondanom, mennyire hálás vagyok azért, hogy a vezetőség és a klub megértette, elfogadta az indokaimat és elengedett. Nagyon sajnálom, hogy szezon közepén távozok, de úgy gondolom, hogy nem tudok nekik igazán segíteni, ha a hangulatom és az érzéseim tekintetében nem vagyok teljes. Remélem, sikeresek lesznek a folytatásban. Úgy gondolom, jó esélyeik vannak a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

– Számodra hogyan tovább?
– A Füchse Berlin csapatához igazolok. Ebben az évben jutottak be az első osztályba. Idén a bennmaradás a céljuk. Fiatal csapat, de két-három válogatott is szerepel ott. Várom már, hogy ismét Németországban játszhassak.

A szerződésbontást az FTC részéről Bognár László ügyvezető igazgató kommentálta. “Nagyon sajnáljuk, hogy Laura távozott csapatunktól, de ennek a kérésnek nem mondhattunk nemet. Sok sikert és boldogságot kívánunk neki a továbbiakra.

Fradi.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.