Lékai: legszívesebben hazajönnék kézilabdázni

Lekai MateLékai Máté kézilabdázó nyáron elhagyja szlovén csapatát és hazaszerződne vagy a francia bajnokságban folytatná. A válogatott irányító a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: a Celje már igazolt is a posztjára.

Lékai szerint a magyar válogatottnak lerohanásokban, indításgólokban kellene a legnagyobbat fejlődnie. A vele együtt nyilatkozó Szöllősi Szabolcs beállós jelezte: egy évet még Csurgón kézilabdázik, menedzserével pedig folyamatosan vizsgálják a merre továbbot.

„Aligha folytatom a nyártól Celjében, hiszen a klub is egyértelművé tette a szándékait azzal, hogy már igazolt Mariborból egy irányítót a következő szezonra. Nem látom még a jövőmet, de reményeim szerint rövidesen eldől. Legszívesebben hazajönnék kézilabdázni vagy Franciaországba igazolnék, ezek a prioritásaim, ezen dolgozunk” – mondta el Lékai Máté.

Az irányító szót ejtett zseniális átemelős Eb-góljáról is: „Azért úgy, hogy a kapus ott van, nagyon ritkán lehet ilyen egészpályás gólt lőni, nekem szerencsém is volt ezzel a norvégok ellen. Üres kapura szerintem minden játékos bedobja az ilyet tízből kilencszer, de ezúttal bent állt a kapus, ráadásul induló szélső sem volt – ez azért igen nehéz. Én az Eb-n legjobban a norvégok elleni első félidőben játszottam, csapatként pedig nekem a macedónok ellen tetszettünk legjobban. Azt a fölényt előre nem vártam. Egyébként szerintem a magyar válogatottnak az élmezőnyhöz képest lerohanásokban, indításgólokban kellene a legtöbbet fejlődnie.”

„Szlovéniát kaptuk a vb-selejtezőn, s az ottani bajnokságban játszva mondhatom: borzasztó nehéz lesz ellenük, már az áprilisi közös válogatott gyakorlást nekik kell szentelnünk. Rengeteg gyors lábú irányítójuk van, ami nem fekszik nekünk, mert a mi védekezésünk a robusztus, nagyobb lövők ellen működik jobban, ez most hátrány lehet számunkra. Ugyanígy kevéssé ízlik nekünk, hogy ők rengeteg akciót fejeznek be szélről, ennek ellenére bízom a vb-kijutásban” – vázolta a folytatást Lékai.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.