Lengyel Zsófia guide-ot keres

Lengyel ZSófiLengyel Zsófi vagyok, húsz éves, budapesti (XIII. kerületi) látássérült (aliglátó) paratriatlonista lány – így szól az FTC Triatlon sportolójának felhívása.

Keresek egy fiatal, gyakorlott, gyors, életerős és empatikus triatlonos lányt magam mellé kísérőnek (guide-nak) a 2016-os riói paralimpiára való felkészüléshez és a paralimpián való részvételhez sprinttávon!

A látássérült triatlonistáknál a versenyszámok kísérővel (guide-dal) zajlanak. Az úszás (összekötve pl.: deréknál, combnál, bokánál), a bicikli (tandemkerékpárral), a futás (összekötve pl.: kéznél) történik. A paratriatlonnak szigorú szabályai vannak, a látássérülteknél két sportolón múlik, a látássérült sportolón és a látó kísérőjén, ketten egy kis “duót”- adunk ki, csapatban edzünk, edzőtáborozunk, és versenyzünk!

Ez a feladat egy teljes embert, egy teljes sportolót igényel!

Rendszeres, heti többszöri közös edzéssel, közös edzőtáborokkal (melyeket a paratriatlonért felelős szövetségi kapitány koordinál, szervez) közös hazai ill. nemzetközi versenyzéssel, és a végső céllal: a 2016-os riói paralimpiával.

A látó kísérő segít a társának mind a versenyzésben, mind az edzésre, versenyre való eljutásban, stb. (A látássérültek – főleg idegen környezetben – segítségre szorulnak a közlekedésben, a tájékozódásban és egyéb dolgokban is).

A páros teljesítményétől és eredményétől valamint a rendelkezésre álló források mértékétől függően mindkettőjüknek jár felszerelés, ösztöndíj, és jutalom is, nem is említve a sok utazást, a nemzetközi versenyek sokaságát és mindennek a koronáját: magát a paralimpiát!

Eddigi eredményeim:

• országos bajnok,
• Európa-bajnoki negyedik helyezett.

A jelentkezéseteket a szövetségi kapitány várja:
dr. Litavecz Anna
Tel: 30/3636-522
Email: anna.litavecz@emmi.gov.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.