Lerakták a Budai Judo Akadémia alapkövét

csel_Budai Judo A_4 Simicskó beszél

Balról: Bere Tamás, dr. Tóth László, Simicskó István, Molnár László és Hadfi Dániel

A magyar kormány, a Magyar Judo Szövetség és a helyi lakosok összefogásának eredményeképpen jön létre a Budai Judo Akadémia Gazdagréten – jelentette be a helyszínen dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár az ünnepélyes alapkőletételen. A tervek szerint már ebben az évben edzést tartanak majd az új létesítményben!


„Rendkívül fontosnak tartom, és nagy örömöt jelent, hogy ma itt, Gazdagréten, egy utánpótlás-bázis alapjait tesszük le. Egy olyan műhely, akadémia jön majd létre, ami sok-sok gyermeknek jelent sportolási lehetőséget, a városrésznek, a kerületnek pedig lehetőséget arra, hogy bekerüljön a magyar sport vérkeringésébe” – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: a kormány immár négy éve töretlenül támogatja a magyar sportot, és ez a támogatás elsődlegesen a műhelyekről, az egyesületekről, a klubokról, a kerületekről szól, ahol a napi sportszakmai munka folyik. A mintegy tizenkétezer lakosú Gazdagréten létrejövő akadémia az összefogás, az együtt gondolkodás és cselekvés igazi példája. A magyar kormány, a Magyar Judo Szövetség és a gazdagréti szülők összefogásával valósulhat meg ez a műhely, amely Gazdagrét történetének egyik legfontosabb sportfejlesztése lesz.

csel_Budai Judo A_5 gyerekek

Ők is a Budai Judo Akadémia vendégei lesznek

Simicskó István hangsúlyozta: a cselgáncs kiváló eredményei alapján került be a tizenhat kiemelt sportág közé. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a hazai judo sportágfejlesztési programja figyelemre és elismerésre méltó. A sportág eredményességének fenntartása és fejlesztése érdekében a szövetség az állami forrásokat és a sportágfejlesztési támogatást elsősorban az utánpótlás-nevelésre, és az infrastruktúra fejlesztésére fordítja.
A Budai Judo Akadémiát a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola területén építik fel, az első ütemben egy csaknem négyszáz négyzetméteres, lelátóval ellátott terem és a hozzá tartozó valamennyi kiszolgáló helyiség készül el – ezeket a tervek szerint már ebben az évben használatba vehetik a judósok. A második ütemben egy háromszáz négyzetméteres judoteremmel bővül majd a Budai Judo Akadémia, amelyben a sportág olyan neves személyiségei oktatják majd a gyerekeket, mint az Európa-bajnok Hadfi Dániel, az Universiade-bronzérmes Bere Tamás, a masters-világbajnok Olláry Péter, az ugyancsak masters-világbajnok Korányi Miklós, illetve a magyar bajnok Makhult Mihály. Közülük Hadfi Dániel is felszólalt az ünnepségen, s elmondta: boldoggá teszi, hogy azon a helyen jön létre ez a judoközpont, ahol felnőtt, s ahol megismerkedett a judo alapjaival.

csel_Budai Judo A_9  aláírás, Tóth L., Simicskó

A Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Tóth László aláírja az alapító okiratot

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke büszkén jegyezte meg, hogy a sportágfejlesztési programban szereplő sportágak közül elsőként a judo egyik bázisának felépítése kezdődik meg, ez a beruházás is hozzájárul majd az MJSZ egyik vállalásának teljesítéséhez, amely szerint ötszörösére növelik a judósok számát Magyarországon. Az elnök elhozta Marius Vizer IJF-elnök ajándékát is, a judo erkölcsi kódexének díszes lenyomatát, amely ugyancsak bekerült az alapkőbe.

csel_Budai Judo A_7 alapkő
 

   Az alapkő már a helyére került. Jöhet az építkezés

Molnár László, a kerület alpolgármestere jelezte, Gazdagréten az utóbbi időben komoly fejlesztések zajlanak a sportlétesítmények terén, a Budai Judo Akadémia is ezek sorát gyarapítja, míg Bere Tamás annak a reményének adott hangot, hogy az iskolában működő egyesület létszámát a jelenlegi kétszázról tovább tudják majd emelni, amikor új otthont kap a judo Budán.

csel_Budai Judo A_10 Csizmadia Z, Ozsvár A   A megjelent számos kiválóság között ott volt két nehézsúlyú nagyság: Csizmadia Zoltán és Ozsvár András is

(Forrás: judoinfo.hu, fotók: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.