Letették az esküt a Szocsiba készülő magyar olimpikonok

MOB140127_elnökség

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése hétfőn elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását, majd a sportolók letették az olimpiai esküt.

olimpia, Szocsi, eskü, Nemzeti Sport

 

MOB140127_első sor

Az olimpiai csapat kijelöléséről az olimpiai szekció 96 tagjának volt joga szavazni, s a jelen lévő 72 küldött egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. Szocsiba ennek értelmében – jelen állás szerint – 16 magyar sportoló utazhat. A MOB-közgyűlés a szervezet minden eddiginél nagyobb, 11.613 milliárd forintos költségvetését szintén egyhangúlag, 138 támogató szavazattal fogadta el.
Regőczy Krisztina 400x380

A közgyűlés után Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncos mondta el a jövő hét pénteken kezdődő szocsi téli játékokra utazó magyar csapat fogadalomtételének szövegét. A téli játékok legutóbbi magyar érmese, az 1980-as, Lake Placid-i játékokon Sallay András oldalán második Regőczy után a 16 biztos résztvevő közül tizenöten ismételték el az esküt, mivel Berecz Anna alpesi síző külföldön tartózkodik.

Borkai Zsolt MOB-elnök kiemelte, habár a téli olimpián Magyarország nem annyira eredményes, mint a nyárin, de kivívni az indulási jogot legalább annyira felemelő érzés.

MOB140127_Simicskó, Varga János

A fogadalomtételt követően Simicskó István (a képen Varga János olimpiai bajnok birkózóval), az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt kérte a magyar indulóktól, hogy “nagy lélekkel és szívvel” versenyezzenek Szocsiban.

(Forrás: NSO, fotók: Nemzeti Sport, JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.