Létrejött a Bajnokok Útja Alapítvány

Fazekas Krisztina; Szabó GabriellaElsősorban a fiatalok motiválását és az egészséges életmódra való nevelést tűzte ki céljául a Bajnokok Útja Alapítvány, amelyet Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó hozott létre.

A kezdeményezéshez már olyan sportolók csatlakoztak, mint Kammerer Zoltán, Fazekas Nándor, Lőrincz Tamás és Tápai Szabina.

A Sport TV Mai Helyzet című hétfői műsorában Fazekas-Zur Krisztina elmondta: fontos, hogy a fiatalok lássák, ha valaki kitűz egy célt, azért érdemes küzdeni, bármilyen akadály is áll az útban.

Az EHF Kupa-győztes kézilabdázó, Tápai Szabina – aki Vácon kezdi majd az alapítványi munkát – hozzátette: háromszor látogatnak el az iskolába egy évben, először magukról beszélnek, a pályájukról, az életükről. “Próbálunk játékos teszteket is szervezni, hogy tudjuk mérni a gyermekek fejlődését. Többször elmegyünk ugyanoda, hogy érezzék a gyerekek a törődést, és legyen visszacsatolás” – mondta a kézilabdázó.

Az ötletadó Fazekas-Zur Krisztina azt is elárulta, terveik szerint a jövőben tovább bővül majd az alapítvány létszáma, többek között a Londonban kétszeres aranyérmes Kozák Danuta is ígéretet tett arra, hogy csatlakozik hozzájuk.

forrás és fotó: MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.