Lewandowski premier Münchenben: gól a Duisburgnak

foci_Lewandowski, 440, mutat, ekvőRobert Lewandowski mutatja az irányt. Fotó: EP, AFP

Csak bő egy hét telt el a labdarúgó-világbajnokság óta, de a Bayern München hétfő este máris lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Természetesen a világbajnokságon szerepelt hősök nélkül, ezért különösen nagy szükség volt a Dortmundból érkezett Robert Lewandowski remek játékára. A lengyel csatár első Bayern-meccsén mindjárt betalált, így a bajorok 1–1-gyel kihúzták a Duisburg ellen.

Lewandowski végig lelkesen játszott, ám az első félidőben Ratajczak kapus még az összesfoci_Lewandowski próbálkozását hárította. Szünetben kapust cserélt a Duisburg, s Marcel Lenzet szép támadás végén mattolta a lengyel csatár.

A Bayern érthetően tartalékosan állt fel, az előző idényben rendszeres játéklehetőséget kapott futballisták közül csak Rafinha és Alaba játszott. Jó hír viszont a bajoroknak, hogy hosszú sérüléséből felépülve Badstuber is a pályán volt.

Így állt fel a Bayern: Starke – Rafinha, Badstuber, Contento – Gaudino, Höjbjerg, Scholl, Alaba, Juan Bernat  – Sieghart, Lewandowski.

„Elégedett vagyok. Két hete vagyunk még csak edzésben, s rengeteg időnk van az idénykezdetig. (A Bayern első tétmeccse a Dortmund elleni Német Szuperkupa-döntő augusztus 13-án – a szerk.) Természetesen keményen kell dolgoznunk” – nyilatkozta Lewandowski a meccs után. Amikor a céljairól kérdezték, bölcsen hallgatott a kezdőtizenegyről, s csupán ennyit mondott: „Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek és jó formába lendüljek.”

A gólja alapján már nincs is olyan messze ettől.

(mno.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.