Lipcsei Péter: Nem jó az MLSZ döntése az NB III-ról!

Lipcsei Péter_Nemzeti SportAz FTC II. csapatát edző Lipcsei Péter szerint szakmailag nem jó irány, hogy az MLSZ az NB II. után jövőre a harmadosztályba sorolja le az élvonalbeli csapatok második együtteseit – jelezte a tréner a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A vezetőedző szerint így ők a partnerklub Soroksár NB II-be jutása esetén oda kell, hogy irányítsák játékosaikat. Lipcsei célja minél több kész játékost adni Ricardo Moniz Fradijába.

„Nehéz lelkileg megélni, hogy úgy játszunk most az NB II-ben, hogy jövőre mindenképpen egy osztállyal lejjebb kell szerepelnünk az MLSZ határozata miatt, amely az élvonalbeli klubok második csapatait az NB III-ba sorolta le. Három éve játszunk az NB II-ben, innentől csak azt tudom nekik mondani, azért dolgozzanak keményen, hátha felfigyel rájuk egy NB II-es csapat, amennyiben Ricardo Moniz nem tart majd rájuk igényt a nagycsapatnál” – mondta el Lipcsei Péter.

„A 23 éves játékosaim többségben vannak, ők bizony jövőre az NB III-ban sem játszhatnak majd túlkorosként. Nem értek egyet szakmailag az MLSZ döntésével, ez nem jó fejlődési irány, bár az is igaz persze, hogy 23 évesen már ki kell derülnie egy játékosról, milyen szintre alkalmas” – fűzte hozzá.

„Hogy érdemesebb lett volna nekünk is a Felcsút példája nyomán önálló akadémiává alakulni és együttműködést kötni a Fradival, így maradni az egycsoportos NB II-ben? Ők okosan megoldották ezt tavaly. Nekünk a testvércsapatunk a Soroksár, ha feljutnának az NB II-be, ők vihetnék a mostani játékosaimat. Arról viszont nincs szó, hogy én átülnék arra a kispadra” – jelezte a Fradi II. szakmai vezetője.

„Ricardo Monizzal szoros a kapcsolat, három-négy alkalommal már Csepelre is kijött hozzánk, ahol most játszunk. Szokott játékosokat is kérni tesztelésre, a meccseink után már kifaggat engem. Edzősködésem első évében került fel tőlem a nagyokhoz Jova Levente és Sváb Dani, Holman Dávid is nagy reménység már, minél több játékost akarok adni, nekem ez a büszkeség” – szögezte le Lipcsei Péter.

Forrás: DIGI Sport – Reggeli Start, fotó: Nemzeti Sport

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.