Lipcsei Pétert finoman eltanácsolják a Ferencvárosból!

Lipcsei-Péter_Nemzeti-SportA Fradi jövőre is másfél milliárdos büdzséből futballozik, az örökölt tartozás még 300 milliós. Besics csak euro-milliós nagyságrendért eladó, a cél a bajnoki cím. Ehhez Moniz edző kapcsolatrendszerét használva külföldiekkel erősítenek – Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója mondta mindezt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, ahol jelezte: Jova kapusnak is szeretne konkurenciát, Lipcsei Péter helyében pedig most elmenne NB I-es edzőnek. 

„Másfél milliárdos költségvetéssel indulunk neki a következő évnek is, ez bizony európai szinten középcsapatoknál kevés, ötmilliárdos nagyságrendre lenne szükség. Hogy mikor lehet a Fradi nyereséges? Két és fél éve, a klub átvételekor 800 milliós adósságot örököltünk, ezt konszolidáljuk, de még nem tudtuk teljesen eltüntetni, még 300 milliót kell ledolgoznunk belőle. Fel kell építenünk a márkát, utána lehetünk piacképes termék. Ehhez kell az új stadion is: nyakamat teszem rá, hogy 2014. augusztusára elkészül az új aréna!” – jelezte Orosz Pál.

A nyári igazolásokról elmondta: „Eltökélt szándékunk jövőre bajnokságot nyerni, ehhez erősíteni fogunk. Több posztra igazolunk, változatlanul a külföldiek vannak fókuszban, mert Moniz kapcsolatrendszerét érdemes kihasználnunk. Góllövő csatár kell és a védelem is erősítésre szorul, jól fejelő belső védőre is szükség van. Én azt sem bánnám, ha Jova kapus is kapna erős konkurenciát, miközben persze ő marad az első számú hálóőr.”

„Amint felépül Leonardo, visszatér, várjuk őt. A sérülése nagyon rosszízű eset volt az egész magyar foci szempontjából: aprították Leonardót, nem volt véletlen a sérülése, pedig a kreatív támadójátékosokat védeni kellene az NB I-ben. Besicsnek még egyéves szerződése van a Fradival. Őt csak akkor engedjük el, ha üzletileg megkapjuk érte az általunk megálmodott összeget. Fillérre nem lennék konkrét, de nem százezrekről van szó, hanem euro-millióról. Van érdeklődés iránta, mások iránt is, de hivatalos anyagi ajánlat még nem érkezett” – fűzte hozzá a Fradi-vezér.

„Hogy mekkora a százalékos elégedettségmutatóm a bajnoki évvel kapcsolatban? Nehéz megmondani, mert ez nekünk egy majdnem-év volt: álltunk a dobogón, megcsillant a nemzetközi szereplés esélye és Böde kis híján gólkirály lett. Ugyanakkor az eredeti célt, az ötbe kerülést elértük és megnyertük a Ligakupát. Közben volt több majdnem-meccsünk, ha azokon nem hullajtunk pontokat, ezüstérmesek lettünk volna” – hangsúlyozta Orosz.

„Ricardo Moniz elég kemény kritikát gyakorol saját magával szemben is, de amúgy rendbe rakta a menet közben átvett csapatot. Mi elégedettek vagyunk vele; neki viszont hiányzott néhány focista megfelelő motiválása és Böde mellől még egy gólerős csatár. Monizzal hosszú távon akarunk együtt dolgozni, bajnoki cím és BL-szereplés nélkül ő nem szeretne innen elmenni. Sokan fejlődtek nagyot az ő keze alatt, kiemelném az új szerepkörbe helyezett Somaliát, illetve a fiatalok közül Holmant” – mondta.

Szó esett az NB III-ba kerülő tartalékcsapat tréneréről is: „Ha Lipcsei Peti egy NB I-es csapat vezetőedzői pozíciójára kap ajánlatot, akkor szerintem érdemes kipróbálnia magát. Neki ugyanakkor mindig lesz visszaút a Ferencvároshoz, éppen ezért a helyében nem haboznék egy komoly kihívás esetén.”

Forrás: DIGI Sport-Reggeli Start, fotó: Nemzeti Sport

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.