Londonra túl sok szálka gyűlt össze

gergely istvan_nagy viktorGergely István és Nagy Viktor a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a barcelonai világbajnokságot. Szóba került az is, milyen nehézségekkel találhatja szembe magát a szakvezetés.

A barcelonai világbajnokság legjobb kapusának választott, Nagy Viktor a Sport TV-nek elárulta, hogy a csapategység volt a válogatott legfőbb ereje Barcelonában, és jót tett nekik, hogy nem volt teher a vállukon. „Könnyebbséget jelentette, hogy nem várták el azt, hogy mindenképp arannyal térjünk haza. Magunktól sem vártuk el, úgy éreztem, könnyedén játszottunk, csak a következő meccsre koncentráltunk” – mondta, és hozzátette, bebizonyították, hogy van jövője a magyar vízilabdának. Azt is elárulta, hogy ők előzetesen az elődöntőbe jutást tűzték ki célnak.

Gergely István  megerősítette, hogy a csapat és a vezetés minden egyes tagja tudta, hogy mit kell hozzátennie a sikerhez. Szerinte senki nem vágyott a másik pozíciójára, és senki nem akart a másik helyébe lépni. „Ez a sportág olyan, ha valaki ellene tesz, az ki is esik belőle, és ez nem sajnos, ez így van jól. Aki pedig annak érdekében tesz, hogy a csapatban jobb legyen a hangulat, erősebb legyen a kohézió, az így vagy úgy benne tud maradni” – jellemezte a vízilabdás társadalmat az olimpiai bajnok.

„A csapat mellett szól az újdonság érzése, a játékosok, az edzők, Tibi is egy új helyzetbe kerültek. Könnyebben motiválja így magát az ember, hogy még nem tudja, minek megy neki, de érzi azt, hogy benne van az erő, a csapattársaiban is benne van az erő, és mindenki mindent meg akar tenni, hogy jó legyen – írta le a Mai helyzetben a csapatvezető, hogyan vágott neki Benedek Tibor újjászerveződő legénysége a megmérettetésnek. Össze is hasonlította a 2013-as válogatottat a 2012-essel – Nem bántják meg egymást még véletlenül sem a játékosok, mert mindenki nagyon egy irányba húz. Az előző csapatnál már talán az volt a probléma, hogy túl sok kis szálka volt. Nem nagy problémákra kell itt gondolni, de túl sok olyan pici szálka volt egymásban, amit nagyon nehéz volt idővel, kis fáradtsággal elfedni. Ott már nem mindig volt 100 százalékosan fókuszban az az eredmény, amire mindenki vágyott. Inkább csak vágyták, de talán már nem tettek meg annyit érte.”

Gergely kissé  tart tőle, hogy a 2014-es nyáron nagyobb kihívással találja majd szembe magát a szakvezetés. „Van 13 új világbajnok, elmennek a klubokba, ott világbajnokként fogják őket kezelni, és jövőre, mikor visszajönnek a válogatotthoz edzeni, akkor nyilván valami meg fog változni. Nem onnan indulunk, ahonnan 6-8 hónapja indultunk, új helyzetet kell kezelni. Majd kiderül, hogy a Tibi és a stáb hogyan tudja összerakni ezt a csapatot, hogy a jövő évi nagyon fontos budapesti Eb-n szépen helytálljon” – vallotta be félelmét.

„Nekem az jött le az egész nyárból, hogy ebben a csapatban akkora erő, pozitív töltésű erő van, hogy nem fogunk megelégedni azzal, hogy ez most megvan, és hanyatt dőlünk. A következő esemény egy Európa-bajnokság Budapesten, biztos vagyok benne, hogy mindenki ugyanígy fog dolgozni azon is, hogy ott felérjünk a csúcsra” – mondta Nagy Viktor, amiből kitűnik, hogy ő nem fél attól, hogy ez a csapat megelégszik egy világbajnoki címmel.

A vetélytársak is szóba kerültek a Mai helyzetben. Gergely szerint az USA új csapatot épít, még nincsenek versenyben a topcsapatokkal, Szerbiával szemben már lépéselőnyben van a magyar nemzeti csapat, Montenegró  még hosszú ideig erős lesz, a görögök pedig jönnek fel.

Mai Helyzet/Sport TV

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.