Lőrincz Tamás harmadszor is Európa-bajnok!

birkozas_csapat_VK_Lorincz_Tamas_akciozik

 

 

 

           Piros mezben Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás négy perc után két vállra fektette az azeri Rasul Chunayevet a vantaai birkózó Európa-bajnokság 71 kilogrammos kötöttfogású döntőjében, így azok után, hogy 2006-ban és 2013-ban 66 kilogrammban nyert, ideiglenes súlycsoportjában is Európa-bajnok lett – tudósít az örvendetes eseményről a Nemzeti Sport.

„Az elején nem tudtam azt birkózni, amit szerettem volna, mert nagyon figyelni kellett az azerire, nagyon jó állásból. Két éve a londoni olimpiát megelőző kvalifikációs versenyen is egy másodperc híján legyőzött. Aztán megpörgettem, és tudtam, hogy abból a fogásból már nagyon nehéz lesz kijönnie – mondta a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó tudósítójának Lőrincz Tamás, akinek három Eb-aranyérme mellett világbajnokságról még érme sincs. – Az év eleje mindig az enyém, aztán a második felében már becsúsznak hibák, mert elfáradok. Azért próbáltuk ki, hogy most hetvenegy kilóban indulok, és csak később fogyasztok be a saját súlycsoportomba, hogy kiküszöböljük ezt a problémát. A terv első része bejött.”

Közben a Lőrincz Tamás után közvetlenül birkózó Eb-újonc, Szabó László kikapott az azeri Elvin Mursaliyevtől, így ötödik lett.

„Az Eb előtt biztosan aláírtam volna ezt az eredményt, de evés közben jön meg az étvágy. Sokat számított, hogy nekem ez már az ötödik meccsem volt, míg az azerinek csak a harmadik. Erőben még nem tartok ott, hogy öt ilyen meccset végigbirkózzak. Tovább kell dolgozni” – mondta Szabó a Nemzeti Sportnak miközben letekerte térdéről az első meccs után „szerzett” kötést.

BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VANTAA
Kötöttfogás. 71 kilogramm. Döntő: Lőrincz Tamás–Chunayev (azeri) 2:0-nál tus
75 kg. A 3. helyért: Szabó László–Mursaliyev (azeri) 0:8-nál technikai tus

(Forrás: Nemzeti Sport, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.