Lőrincz Viktor, Kiss Balázs: Újabb két bronzérem a birkózó világbajnokságon

Lőrincz Viktor és Kiss Balázs egyaránt világbajnoki bronzéremmel gazdagodott szombaton este a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László nevét viselő Arénában, ahol a birkózó világbajnokság utolsóelőtti versenynapjának programját bonyolították le. A ceglédiek egyik szemefénye, a 84 kilósok között küzdő Lőrincz Viktor a finn Hietanieminél bizonyult egyértelműen jobbnak egy kemény mérkőzésen. A 96 kilós Kiss Balázs is kiharcolta a harmadik helyet, neki az iráni Aliyarifeizzel szemben kellett bizonyítania.

birkóVb_KissB_LőrinczV_ éfrmeikkel

Mindkét magyar harcost sikere után körülvették az újságírók.

Lőrincz Viktor azt hangsúlyozta, hogy a vesztett azeri meccs utáni csalódásán sikerült túltennie magát. A folytatásban rendkívül koncentráltam birkózott, mindig az ő akarata érvényesült.

birkóVb_Lőri9ncz V_Hateniemi finn _ végig jobb volt Lőrincz

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm a biztatást. Ezért érdemes csinálni ezt a sportágat. Az ünnepléssel még várok, holnap megnézem a testvéremet, Tamást, aki szerintem végig veri a világot” – tette hozzá.birkóVb_Lőrincz Viktor megnyerte, így örült

Struhács György szövetségi kapitány mindössze annyit mondott, hogy abszolút profi volt, amit Lőrincz Viktor bemutatott. Ezzel a magyar válogatott már az ötödik érmét szerezte a hazai világbajnokságon.birkóVb_LőrinczV_Hegedűs Csabával (A képen Lőrincz Viktor Hegedűs Csabával.)

Kiss Balázs ugyancsak „viseltesen” került ki az ütközetből, de boldogsága feledtette vele az átélteket. „Azt hiszem , megérdemeltem. Nagyon örülök a bronzéremnek, Vadállatias meccs volt, de nekem az ilyen birkózás az erősségem. Örülök, hogy ma is ilyen sokan kijöttek, köszönöm a közönség bíztatását.”birkóVb18_Kiss Ba_Aliyarifeiz, iráni, Vb.3. birkóVb_Kiss B_Aliyarifeiz, bronzért 2

A BVSC birkózója a magyar csapat hatodik dobogós helyét szerezte meg ezen a vb-n. Kedden Veréb István állhatott fel a dobogó legalsó fokára a szabadfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában, míg csütörtökön Sastin Marianna (59 kg) világbajnoki címet szerzett, Barka Emese (55 kg) pedig harmadik lett. Pénteken aztán a kötöttfogású Módos Péter lett bronzérmes az 55 kilogrammosok között, Lőrincz Viktor (84 kg) pedig alig egy órával Kiss előtt nyert szintén bronzot.

birkóVb_KissB dobogón_Kamuti Jenő is

 

A vasárnap délutáni folytatásban a legnagyobb érdeklődéssel várt ceglédi Lőrincz Tamás lép szőnyegre a 66 kilósok mezőnyében. Mellette még az örökifjú Deák Bárdos Mihály is megméreti magát, mire képes az ő hatalmas szíve a 120 kilósok között?

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.