Löwenben a védekezés és a lerohanások sebessége dönthet

 Mocsai Tamás210111

A védekezés és a lerohanások sebessége dönt majd a Löwen-Veszprém BL-csúcsmeccsen a bakonyiak új igazolása, Mocsai Tamás válogatott átlövő szerint, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: Nagy László tehermentesítésére, kiegészítő szerepre érkezett Veszprémbe, ahol a tavasz dönti el, 35 évesen folytatja-e még a játékot nyártól. Az viszont biztos: az aktív kézilabdázás utáni jövőjét is Magyarországon képzeli el.

„Másfél hetem volt, hogy 12 év távollét után újra megszokjam a magyar környezetet, de nagyon jó csapatba kerültem, tavasszal meglátjuk, hogy sikerült a gyors váltás. Hogy mitől függ, meddig maradok itthon és Veszprémben a nyár után? 35 éves vagyok, nem érzek kényszert az azonnali döntésre, majd a tavasz megmutatja, folytassam-e a játékos karrieremet a nyár után, vagy sem. A jövőmet az aktív kézilabdázás után is Magyarországon képzelem el, a tavasz megérleli majd ebben a döntéseket” – mondta el Mocsai Tamás.

– Milyen szerepe lehet vasárnap?

„Veszprémben mindenki egészséges a vasárnapi BL-csúcsrangadó előtt, motiváltan készülünk. Hogy mi lesz az én szerepem? Jobbátlövőben természetesen Nagy László lesz a kezdő, a csapat kulcsembere, én próbálom őt helyettesíteni, tehermentesíteni, amikor szünetekre van szüksége. Kiegészítő szerepre szerződtem haza, de egy világhírű csapathoz, amely a BL Final Fourba törekszik, ezen okokból döntöttem a tavaszi váltás mellett” – jelezte a válogatott átlövő.

– Mit gondol az egy hete elszenvedett két veszprémi vereségről?

„Szkopjéban a legutóbbi előkészületi tornán alighanem azért kaptunk ki mindkét macedón csapattól, mert az Eb-ről a játékosok fáradtan, fásultan érkeztek meg – bízom abban, hogy a BL-ben a Löwen ellen javítunk. A német csapat nagyon agresszív, hatos falas védekezésből indul el, kiváló kapusteljesítményeik vannak, hatékony lerohanásokkal operálnak. A Veszprém számára is döntő lesz a védekezésből való indulás sebessége, mivel a németek is két játékost cserélnek ilyenkor. Ezt érdemes lenne az ellentámadásoknál kihasználnunk” – latolgatott Mocsai.

(Forrás: Digi TV, Reggeli Start, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.