Lucz Dóra: a közönség extra motivációt adott

Szeged, 2017. május 28. Lucz Dóra elsőként ér célba a női kajak egyesek 200 méteres döntőjében a szegedi kajak-kenu világkupaversenyen 2017. május 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Lucz Dóra. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az első mindig emlékezetes, főként, ha Szegeden éli meg az ember – vasárnap megtapasztalhatta ezt Lucz Dóra is, aki a K-1 200 méter döntőjében lett pályafutása során először Vk-érmes, sőt aranyérmes.

Rég volt már győztesünk ezen a távon a nemzetközi porondon, és Dóri úgy érte el ezt a sikert, hogy a rajt előtt egy órával még a K-2 500 méter B-döntőjében szerepelt Nagy Flórával. Igaz, a lányok előzetesen megbeszélték, hogy csak „letudják” azt a finálét.

„Köszönöm Flórának, hogy mellettem volt és elengedte ezt a B-döntőt a sikerem érdekében. Tudtam, hogy nagyon erős mezőny vár rám, a kétszáz méter amúgy is több esélyes. A rajtom szerencsére viszonylag jól sikerült, legalábbis jobban, mint a francia lánynak, aztán pedig vitt az akarat és a szegedi közönség. A szurkolók hangja extramotivációt jelentett. Jó visszaigazolás ez a győzelem a munkánkról, de ez nem azt jelenti, hogy csak a kétszáz méterre fókuszálok, ugyanolyan fontos az ötszáz méter is” – mondta Lucz Dóra a sikere után.

(MKKSZ)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.