Ma este: Dunaújváros – Ferencváros jégkorong rangadó!

jégkorong_DunaújvárosHárom mérkőzéssel folytatódik ma este a jégkorong MOL Liga. A játéknap rangadóját Érsekújváron rendezik, ahol a listavezető a jelenlegi második Brassót fogadja. A Dunaújváros a jó formában lévő Fradit látja vendégül, míg a Csíkszereda Miskolcon vendégszerepel.

A három találkozó közül talán papíron a Dab.Docler-Ferencváros összecsapás lóg ki, ám a Fradi legutóbb a Miskolc ellen bebizonyította, hogy egy kézlegyintéssel nem szabad elintézni őket, mert bizony hatalmas meglepetést is képesek okozni.

A címvédő Dunaújváros az első játéknapon rögtön vereséggel kezdett, az Érsekújvár 3-1-re kapta el a bajnokot. Az erdélyi derbi már jobban sikerült Galaniszéknak, a megszerezhető hat pontból négyet be is gyűjtöttek, ám továbbra sincs meg az első rendes játékidős győzelme a csapatnak. Az Acélbikák számára a mai lesz az idény első hazai találkozója, a drukkerek és a csapat is nagyon készül, ráadásul a következő két meccsét is otthon játssza a Dab, mégpedig a Miskolc és a Csíkszereda ellen.

“Az előző idényben is kifejezetten nehéz meccseket játszottunk a Ferencváros ellen. A Ferencváros keretét a nyár folyamán sikerült még erősebbé tenni, így kemény összecsapásra számítok. Persze a hazai pálya előnye nálunk van – sok szurkolóra számítok a csapat első itthoni szereplésén. Az erdélyi túránk nem volt épp felhőtlen, így pénteken mindenképpen meg kell szereznünk az első rendes játékidős győzelmünket” – mondta az icehockey.hu-nak a mérkőzés felvezetéseként Stephan Lundh, a Bikák szakvezetője.

Ami pedig a Fradit illeti, a zöld-fehérek szintén megégett Érsekújváron, Dobos Tamás csapata 7-3-as veréssel utazhatott haza, majd jött a Miskolci kiruccanás, amelytől ismét csak sokan féltették a Fradit. A fővárosiak azonban rácáfoltak a kétkedőkre és hatalmas verést osztottak ki a Macikra, a 6-2-es Ferencváros siker a forduló legnagyobb meglepetése volt. “Nagyon jó, hogy külföldi edző is van a stábban, hiszen Hakan Nygren remekül tud Dobos Tamással együtt dolgozni, az apró részletektől a hosszú távú tervekig. Sokat számít a szakmai tudás, fontos, hogy a játékosok elismerjék az edzőket, és úgy érzem, nálunk ez teljesül. Ez azért jó, mert ha ez adott, akkor senkiben nem lesz kétség egy-egy döntés helyességét illetően, és csak így lehet elmozdulni pozitív irányba” – beszélt Kiss Gábor a csapat játékosa a csapat háza táján történt változásokról.

A Fradira amúgy komoly sorozat vár, a dunaújvárosi mérkőzést követően Erdélybe látogat. A játéknap rangadóját Érsekújváron rendezik, ahol a jelenlegi listavezető a második helyen álló Brassót fogadja. Az idény előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy három játéknap után ez a két csapat áll majd a bajnoki táblázat élén, ám a holtszezonban azért már lehetett látni, hogy mind a szlovákiai, mind az erdélyi csapatnál merész terveket szövögetnek. Mindkét csapat jól igazolt, sokak szerint talán az Érsekújvár jelenleg a legjobb játékosállománnyal megáldott csapat a MOL Ligában.

Mindkét csapat jó formában van, az esélyeket így nagyon nehéz megállapítani. Ahogy az Érsekújvár, úgy a Brassó is kiegyenlített meccset játszott a címvédő Dunaújvárossal, ám míg az Érsekújvár nyert, addig a Brassó hosszabbításban kikapott a Bikáktól. Veresége az Érsekújvárnak is van, mégpedig a Miskolc ellen, míg a Brassó az erdélyi rangadó megnyeréséből meríthet önbizalmat. A hazai pálya előnye talán az Érsekújvár felé billenti a mérleg nyelvét, ám a Brassó az eddig mutatott játéka alapján akár pontot vagy pontokat is rabolhat.

A nap harmadik mérkőzése szintén egy rangadó, a Miskolc a legutóbbi döntős Csíkszeredát fogadja. A miskolciak számára tökéletes alkalom a HSC elleni derbi ahhoz, hogy egy esetleges győzelemmel feledtessék a Fradi elleni zakót. Travis Young, a csapat vezetőedzője elbeszélgetett a kerettel a a Fradi elleni 2-6 után, este pedig kiderül, hogy hatottak-e a szavak.

“Természetesen volt egy csapatmegbeszélés, amelyen igyekeztünk megtalálni az okokat, amelyek ehhez a súlyos vereséghez vezettek – mondta Young az icehockey.hu-nak. – Az első két harmadban nem sokkal játszottunk rosszabbul, mint vasárnap az Érsekújvár ellen, a harmadik játékrész viszont szó szerint katasztrófa volt. Kapkodva, bután játszottunk, sőt pánikot éreztem a csapaton. Bízom benne, hogy még egyszer ez nem fordul elő, és mindenki tanult a leckéből.”

A Csíkszereda számára három nehéz mérkőzés következik, ebből az első Miskolcon, majd a Fradi ellen és utaznak Dunaújvárosba is. Gál Sándor, a HSC szakvezetője szerint a miskolciak agresszív hokit játszanak, ráadásul a Fradi elleni vereséget is biztos szeretnék feledtetni a szurkolókkal, így nehéz meccsre számít.

“Három nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk – mondta Gál Sándor. – A Miskolc javítani szeretne a legutóbbi veresége után, és mindent meg fog tenni ezért. A Ferencváros feljövőben van: egy ilyen győzelem, mint amit Miskolcon aratott, nagy lökést ad. A dunaújvárosi csapatot ismerjük, hiszen alig pár napja játszottunk már ellenük, azt viszont elmondhatom, nem csak számunkra lesz nehéz, hanem számukra is az újabb találkozás. Az, hogy még nem játszottunk a Miskolc és a Ferencváros ellen, nem nagy hátrány, hiszen olyan sokat nem változhatott a játékuk. Nagyjából ugyanazok a játékosok maradtak és így maradt a játékstílus is. A Miskolc nagyon agresszív játékot játszik, akárcsak a Fradi” – mondta az erdélyi csapat szakvezetője.

(Forrás: MOL, fotó: infodunaujvaros.hu)

 

This entry was posted in Egyéb and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.