Madrid november 25-ig a Puskás Ferenc Kiállításban gyönyörködhet

Puskás kiállítás1

Ünnepélyes keretek között megnyitották pénteken a Real Madrid otthonában, a legendás Santiago Bernabéu Stadionban a Puskás-kiállítást, amely az Aranycsapat kapitányának pályafutását mutatja be.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának beszámolója szerint a meghívott vendégek – többek között Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója – együtt sétáltak végig a felbecsülhetetlen értékű trófeákat, mezeket, cipőket, elismeréseket őrző termeken. A gazdag gyűjteményben megtalálható az olimpiai aranyérem, a világbajnoki ezüstérem, a színezüstből készült BEK- és spanyol bajnoki trófeák, a Világkupa kicsinyített mása vagy a spanyol gólkirálynak járó négy Pichichi-trófea.

Puskás kiállítás2

 Emilio Butragoeno és Puskás Ferenc özvegye

A madridi Puskás-hetek keretein belül a kiállítás november 25-ig, a londoni 6–3-as magyar győzelem 60. évfordulójáig lesz látható. A csaknem két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet tekinteni, többek között látható Puskás első madridi szerződése, valamint az egyik királykék Real-meze is.

A Puskás-hetek hivatalosan szerdán kezdődtek, csütörtökön a Real Madrid valdebebasi sportcentrumában leleplezték Puskás Ferenc bronzszobrát.

Puskás kiállítás3
Az Aranycsapat legendás kapitánya 1958-tól 1967-ig szerepelt a Real Madridban, 179 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Az együttessel többek között hatszor nyert spanyol bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

(Forrás: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.