Magabiztos játékkal győzött a Szolnoki Dózsa

Szolnoki Dozsa_foto_Ilyes CsabaAz élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának nyitómeccsén a szolnoki csapat magabiztos játékkal győzte le a Honvédot.

A válogatott balkezese, Vámos Márton nyitotta meg a gólok sorát, amikor az első percben a Honvéd kapujának jobb felső sarkába vágta a játékszert. A folytatásban szép számmal potyogtak a gólok, bár a Szolnok mindig előrébb járt, mint ellenfele, de egy percig sem nyugodhattak meg a hazaiak, mert a lelkesen és olykor jól játszó vendégek is jól tették a dolgukat. Az első félidőben mindössze két gól volt a különbség a felek között.

A nagyszünet után már bőven potyogtak a gólok, a Honvédtól a japán Koji rendre jó kézzel lőtte el a labdákat és azok utat találtak Lévai Márton kapujába. Jó iramú volt a meccs, sokat úsztak a játékosok, a bírók pedig nagyon sok kiállítást ítéltek, különösen a hazaiak ellen és ezt Kovács István jó néhányszor szóvá is tette. A záró felvonásban 11-7 után 12-10-re zárkóztak fel a vendégek, ám mielőtt még reménykedhettek volna egy jó eredményben, Kis Gábor és Zsivko Gocics találatával a szolnoki együttes bebiztosította győzelmét. Ezzel a házigazdák megfosztották veretlenségüktől a Honvédot, és készülhetnek a szombati idegenbeli Rijekával szembeni visszavágóra.

Kovács István: – Fontos meccs volt, sok kiállítást ítéltek ellenünk. Megfosztottuk a Honvédot a veretlenségétől.

Vad Lajos: – A körülmények ellenére jól helyt álltunk, egy ember helyében nagyon szégyellném magam.

Szolnoki Dózsa-Közgép–Racionet-Honvéd 14-11 (4-2, 1-1, 5-4, 4-4) 
Gól: Mitrovics 4, Kis G. 3, Gocics 2, Hosnyánszky 2, Vámos 2, Vörös 1, ill. Koji 4, Boros 2, Kovács P. 2, Szőke 1, Steinmetz B. 1, Tóth Bendegúz 1.

Szoljon.hu – Fotó: Ilyés Csaba

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.