Magyar átlövőt és külföldi kapust keres a Ferencváros

Zácsik Szandra_jó arc

A szülési szabadságra készülő Zácsik Szandra helyére megy vissza balátlövő posztra Tomori Zsuzsa a Fradi női kéziseinél, ahol hazai magyar jobbátlövőt szemeltek ki, a kapusposztra pedig a Lunde mögötti legjobb külföldiek szűk csoportjából igazolnának légióst – Elek Gábor vezetőedző a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: valóban Tomori-függő az FTC játéka, de ez így normális, a tréner számára a szezon felfedezettje Mészáros Rea. Elek tavasszal minden fronton nagy harcra késztetné a Győrt.

„Teljesen egyetértek abban, hogy túlságosan Tomori-függő a Fradi játéka, csakhogy ez így is normális, hisz Zsuzsi emberként és játékosként is vezéregyéniség, így a hangulatai és formája meghatározó lehet. Nincs ez másként másutt sem – Győrben Görbicz Anita pillanatnyi formája tud döntő lenni. A nemzetközi kupában valóban elmaradtunk a magunktól várt szinttől, most kicsit a lelkeknek regenerálódniuk kell. Való igaz, hogy még számomra is rejtély, mi volt a hullámzásunk oka, amelynek mindkét mélypontja Dániában volt – Ikastban és Viborgban. Ez a két meccs határozta meg a nemzetközi szereplésünket, ezeket még hurcoljuk fejben magunkkal, de lehetséges, hogy hosszú távon jót tettek nekünk ezek a kudarcok. ” – mondta Elek Gábor.Elek Gábor_blog

Zácsik visszavonulásáról elmondta: „Szandinak volt még egy év a szerződéséből, ő így döntött, ezt nem minősíteném, ellenben nagyon sok boldogságot kívánunk neki. Felfogtuk, mi a helyzet, nem tudunk mit kezdeni vele. Innentől Tomori Zsuzsa nyilván nagyobb szerepet kap balátlövőben, hisz végül is ez az alapposztja, bár jobbátlövőként is világszinten játszik. Jobbra fogunk tehát átlövőt igazolni, nem hiszem, hogy légiós lesz. Van már magyar kiszemeltem a hazai mezőnyből, de még nem árulok el nevet.”

Kökény Bea_2011_MOB
„Egyetértek Kökény Bea ügyvezetőnkkel abban, hogy kapusposzton a világ kézilabdájában most van egy Lunde, utána egy kisebb szakadék, majd három-négy egyforma szintű jó kapus. Ma ez a poszt majdnem mindent eldönt, elég csak megnézni a tavalyi BL-döntőt, ahol ott volt a valóban legjobb Győr, illetve a Larvik, amely viszont korántsem volt az – viszont a kapuban a második legjobb volt, ami elvitte őket a fináléig. Lutrira nem szeretnék külföldi kapust igazolni, csak már bizonyított hálóőrt a Lunde mögötti szűk mezőnyből – csakhogy nehéz nagyon, mert alig van mozdítható. Ehhez hozzátartozik, hogy légiós kapusunk, Abramovics évek óta szülni szeretne. És bízom Szikora Melinda fejlődésében is”  – mondta Elek Gábor a kapusterveikről.

„A szezon felfedezettje számomra abszolút mértékben Mészáros Rea, akit négy éve szerettem volna már leigazolni, ám Németh András Vácott ezt még meg tudta gátolni, viszont egy kis “fradizmust” sikerült már akkor elültetni benne – nagyon elégedett vagyok vele. Mellette nagyon sokat várok a saját utánpótlásunktól, egy-két éven belül többen kopogtathatnak a felnőtt csapat kapuján: ez volna az álmom, a saját nevelés beépítése a csapatba.” – fűzte hozzá a zöld-fehérek vezetőedzője.

„Nem hiszek abban, hogy attól kerülünk jövőre BL Final Fourba, hogy ezt most hangosan kimondjuk, nem akarok szájhősködni. Nagyon sok a jó csapat, íme, a minket a csoportkörben búcsúztató két csapat ott van a négyes döntőben – az élet igazolta, hogy én előre nagyon nehéz csoportnak neveztem induláskor a miénket. Amíg mi selejtezőn keresztül jutunk be a BL-csoportkörbe, addig mindig negyediknek leszünk rangsorolva, tehát nagyon nehéz lesz. És hogy itthon lesz-e idén olyan nehéz dolga a Győrnek a bajnoki döntőben, mint a BL-fináléban? Ez jó kérdés, ha a pillanatnyi állapotokat nézzük, mindketten tudunk ennél jobban kézilabdázni – mindenesetre szeretnénk nagy harcra késztetni az ETO-t minden fronton tavasszal” – beszélt az edző idei és őszi terveikről.

(Forrás: DIGI/Reggeli Start, fotók: JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.