Magyar kézilabdás hölgyek csapata az angol élvonalban!

kezi_London, csapat 440, társaság

Másfél évvel azt követően, hogy a csak magyar játékosokból álló női kézilabdacsapat bejelentette indulási szándékát az angol bajnoki rendszerben, a London Angels megnyerte a másodosztály küzdelmeit, így feljutott az élvonalba – tudatta örömmel a “Felvidék.ma”, az első magyar szlovákiai hírportál.

A szigetországban élő sportolókból összeállított amatőr együttes a második vonalban nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, s egy meccsen döntetlenre végzett. A csapat gólkirálya a szlovákiai Gutáról származó Kürti Nikolett lett. Kondor Gábor vezetőedző szerint jó eséllyel indulnak ősztől az első osztályban is. A hölgyek kitűnő körülmények között készülhetnek – valamennyien dolgoznak vagy tanulnak! -, hiszen az olimpiai létesítményben edzhetnek.

Az együttes a feljutás ellenére csak akkor indulhat ősztől a legjobbak között, ha lesz utánpótláscsapata is. Ennek érdekében az edzők és játékosok azon dolgoznak, hogy ennek a feltételnek is megfeleljenek, ezért a legismertebb közösségi portálon jelenleg is zajlik a toborzás.

kezi_London, 440, csak csapat

A bajnokcsapat tagjai: Felső sor(balról): Szabó Fruzsi, Szabó Nóra, Kunyik Veronika, Molnár Eszter, Kürti Nikolett. Középső sor: Fodor Ágnes, Szántó Andrea(másodedző és csapatkapitány), Kondor Gábor(vezetőedző), Orbán Dóra, Hogya Andrea. Alsó sor: Korbély Anita, Mezei Csilla, Homonnai Anikó, Csombor Barbara. Nem szerepel a képen a csapathoz később csatlakozott Kovács Edina és Pusztai Réka.

(Forrás: Felvidék.ma, Sport24)

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.