Magyar kosaras sikerek Bécsben, a World Sport Festivalon

kosár_Bécs_440xA TFSE ezüstérmes legénysége

Komoly sikereket értek el a korosztályos magyar fiú kosárlabdázók a Bécsben, immár hetedik alkalommal megrendezett World Sport Festival (WSF) versenysorozatán, amelyen a Megyeri Tigrisek az U14-es korosztályban elsők lettek, míg a TFSE U12-esekre épülő együttese másodikként zárta a küzdelmeket.

A jochapress.hu a Novák Judit által felkészített TFSE csapatáról tudott meg bővebbet. A 34 országból érkezett, mintegy 2500 ifjú sportoló vetélkedő sorozatáról az Áldás utcai iskola testnevelő tanára elmondta, a Világjátékokon kitűnő szervezés és lebonyolítás mellett kilenc sportágban zajlottak a küzdelmek.

A kosarasoknál egyébként négy korosztály legjobbjai támadták a palánkokat, mégpedig az U12, U14, U16 és U18-as évjáratok képviseletében.

Ami a TFSE egyes mérkőzéseit illeti, az osztrák Blue Dewills nem állt ki ellenük, ezt 20-0-ás végeredménnyel igazolta a versenybíróság. Az orosz Krasznogors ellen 26-2-re (!) nyertek, a MAFC-nál 29-20 arányban bizonyultak jobbnak. A rendkívül erős moszkvai Gomelskogo két csapatot is benevezett. Az I. ellen 29-22-es vereség következett, míg a Gomelskogo II-t 28-23-ra sikerült legyőzniük.

A mérkőzéseket a FIBA szabályai szerint, 4×6 perces negyedekkel játszották.

 

 

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.