Elkerülte egymás az MTK és a Videoton

.Magyar KupaHétfőn délelőtt megtartották a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének sorsolását.

Elkerülte egymást az OTP Bank Liga jelenlegi első két helyezettje, az éllovas Videoton FC a harmadik helyen álló DVTK-t fogadja, míg az MTK a másodosztályú Szolnokra látogat.

Két NB I-es párharc is lesz a fordulóban, a DVSC-Teva Pécsre látogat, a Ferencváros pedig a városi rivális Honvéd otthonában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

A Pécsi MFC szeptember 13-én két góllal nyert Debrecenben, Mohl Dávid büntetőből, míg Pölöskei II. Péter akcióból volt eredményes. Pécsett tavaly szeptember elsején a hazaiak ynertek 2-1-re Koller Krisztán duplájának köszönhetően. A két gárda a Magyar Kupában még nem játszott egymás ellen.

A Ferencváros folytatja a sort és ismét Budapesten marad, ezúttal Kispestre látogatnak a zöld-fehérek. Az OTP Bank Ligában a Fradi tavasszal 2-1-re nyert a Bozsik-stadionban, igaz egy éve a Honvéd nyert a Puskás-stadionban (1-2). Az FTC 10 napon belül kétszer látogat majd Kispestre, az október 29-i kupamérkőzés után november 7-én az NB I-ben rendeznek Honvéd-Ferencváros rangadót.

A Magyar Kupa 4. fordulójában egy éve is egymás ellen játszott a két “szomszédvár” a Győri ETO és a Gyirmót. Pintér Attila csapata 3-0-ra nyert Sisa Tibor együttese ellen Győrben a Ménfői úti sporttelepen. Érdekesség, hogy az ETO-ban három idegenlégiós a szerb Vlagyimir Gyorgyevics, a horvát Marko Dinjar és a szintén szerb Nemanja Andrics volt eredményes.

A Csákvár és a Békéscsaba NB II-es rangadót vív egymás ellen, a két csapat története során először a bajnokság második fordulójában játszott egymással. A Csákvár 4-0-ra nyert a békésiek ellen, Gajdos Zsolt kétszer vette be Czuczi Márton kapuját. Az NB II-ben nyolc forduló után a Békéscsaba a 8., míg a Csákvár a 12. helyen áll.

Biztosan lesz harmadosztályú csapat a legjobb nyolc között, ugyanis egymás ellen játszik az NB III-as Kisvárda és a Vác.  Csank János csapata 18 ponttal vezeti a Középső-csoportot, míg a Várda SE 22 ponttal áll a Keleti-csoport élén. Révész Attila csapata nyolc forduló után még nem kapott ki.

A nyolcaddöntő párosítása:

PMFC-Matias – DVSC-Teva
Videoton FC – DVTK
Gyirmót (II) – Győri ETO
Budapest Honvéd – Ferencváros
Kisvárda (III.) – Vác FC (III.)
Csákvár (II.) – Békéscsaba (II.)
Ajka (II.) – Újpest FC
Szolnoki MÁV (II.) – MTK Budapest

A nyolcaddöntőben is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a nyolcaddöntő hivatalos játéknapja október 29.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.