Magyar Zoltán: Berki Krisztián rendkívül elegáns tornász

torna_Magyar Zoltán2014_JPA Magyar Torna Szövetség elnöke, Dr. Magyar Zoltán a felnőttek és a juniorok szereplését értékelte a közelmúltban véget ért szófiai Európa-bajnokságon.

– A fiatalok jól teljesítettek, kiváló verseny volt. Csak nüansznyi hibák voltak, az anyagerő megvan a gyakorlatokban, csak tökéletesíteni kell. Talajon Kardos Botond, gyűrűn Dudás Norbert is finalista lehetett volna, összetettben viszont mindkettőjüknek összejött a döntő. Ráadásul Kardos megszerezte Magyarországnak a kvótát a nyári ifjúsági olimpiára, így csak elégedett lehetek. Komoly tárgyalásban vagyunk az angolokkal, ahol a jelenlegi legjobb utánpótlás van, a junior válogatott rövidesen kiutazhat hozzájuk egy edzőtáborba.

Az MATSZ vezetője szerint a felnőtt csapat nem szerepelt a legfényesebben, ezen a jövőben mindenképpen javítani kell. Hidvégi Videt pedig kifejezetten sajnálja, hogy nem jött össze a lólengés finálé, két ismeretlen belorusz került be, és akár a negyedik helyen is végezhetett volna.

– Berki Krisztián ezüstérmes lett, mindössze egy apró rontása volt, de mindenképpen van előtte út. Az anyagerőt kell növelni, 2-3 tized még benne van. Ráadásul Krisztián rendkívül elegáns tornász, az angol Whitlock, aki megelőzte a nyomába se ér eleganciában. Tehát ha Krisztián növeli az anyagerőt, bármire lehet esélye. Annak is nagyon örülök, hogy még rontással is simán benne van az első háromban, hiszen a harmadik helyezett is lemaradt tőle néhány tizeddel.

MATSZ.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.